22. 3. 2020

S lupou do historie: The Last Ship

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte The Last Ship (Poslední loď) 1×01: Phase Six?

plakát

Základní údaje

Název The Last Ship (Poslední loď)
Žánr Akční, Drama, Postapokalyptický
Stanice TNT
Vysílání 2014–2018
Počet sérií 5
Premiéra 22. 6. 2014
Délka pilotu 43 minut

O čem to je?

Posádka bitevní lodě USS Nathan James se musí vypořádat s novou realitou poté, co byl díky globální katastrofě zničen celý svět v podobě, v jaké ho známe. Lidé na lodi jsou jedni z mála, co událost přežili, a zároveň jsou poslední nadějí na zastavení šíření smrtící hrozby.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu:

Vysoce aktuální téma, seriál zařazený do seznamu ideální zábavy na koronavirovou dobu a shodou okolností zrovna vyjde na řadu i v lupě. Konečně si můžu odškrtnout další rest ze seznamu seriálů, které mě zajímaly, teda alespoň pilot si můžu odškrtnout.

Za mě měl pilot tak nějak všechno, co by měl mít. Napínavá atmosféra, zvraty, vcítění se do příběhu, prahnutí po dalším, zkrátka epizoda skvěle nastartovala příběh. Jinak, zvládla by to i bez „velkého“ zvratu na závěr, který byl spíš nucený, předvídatelný a nechtěný.

Musím říct, že tentokrát tu není ani jediná postava, která by mi vysloveně pila krev nebo mi byla alespoň trochu nepříjemná. Všichni mi tak nějak sedli a možná je jen škoda, že už v pilotu seriál přišel o náhradní prezidentku, protože ta mě docela zaujala a chtěl jsem vidět, co může jako postava nabídnout.

Příběh je poutavý, z aktuálnosti a fatálnosti následků až mrazí, takže prostě nečekejte páteční večerní oddechovku, asi tak. Sice trochu nechápu, co se bude pět sérií dít, ale o to víc mě to vlastně zajímá. K jakým zvratům dojde, kam se přesuneme v rámci světa a zda si seriál zvládl udržet kvalitu po celou dobu své existence.

  • akce
  • vtáhne
  • nebezpečně aktuální
  • závěrečné odhalení
80 %
Mé hodnocení
jesmot

Status: mám komplet zhlédnuté
Hodnocení celého seriálu: 60 %

The Last Ship je jedním z prvních seriálu, které jsem začal pravidelně sledovat hned při vydání a odškrtávat pravidelně právě tady na SerialZone. Musím říct, že podívat se znovu na pilot je příjemný návrat k počátkům, jak mým seriálovým začátkům, tak i k prvním epizodám The Last Ship.

Pilot krásně uvede do celého děje, který se točí kolem globální pandemie, což je dneska trošičku ožehavé téma, ale naše skutečná pandemie není ani zdaleka takhle nebezpečná. I tak se jedná o velmi uvěřitelné zpracování, které se dá považovat za thriller. Bohužel následující série přejdou spíše k akčnější stránce tohoto seriálu a ztratí to kouzlo první série. Nemůžu zapomenout poznamenat klišoidní záporáky… Rusy.

Obsazení, jak pilotu, tak i celého seriálu, je hvězdné. Ať už jde o Erica Dana, Adama Baldwina, Rhonu Mitru, ale i další, kteří se postupně přidají k obsazení. I když si seriál z velké části toto obsazení udrží po velkou část své existence, tak následující série začnou strádat hlavně příběhově, jelikož se děj z velké části začne cyklovat a nabízet plus mínus to samé v jiném kabátku. Právě tímto je moje hodnocení celého seriálu nejvíc ovlivněno. První série byla boží, druhá taky ušla a pak to šlo od desíti k pěti.

  • hlavní zápletka
  • uvěřitelné zpracování
  • nádech thrilleru
  • obsazení
  • klišoidní záporáci
90 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
lerry
před 4 roky
Moryart

Moryart

Jak/Podle čeho si vybírate seriály? Příště můžete zkusit Being Human (UK).
před 4 roky
jesmot

jesmot

V současnou chívli jedeme podle seznamu sestaveného podle kritérií ještě z dob, kdy na rubrice dělali...
před 4 roky
Další články k tématu