Pietro Filipi bude šít roušky pro potřebné. Slibuje jich tisíce

Distribuce hygienických pomůcek v podobě roušek a dalších materiálů je bohužel v aktuální kritické situaci způsobené pandemií koronaviru ne příliš efektivní. Dnes je již zcela jasné, že čelní představitelé naší země svou úlohu nezvládli tak, jak bychom si přáli. O to víc nás všechny těší, jak se český národ dokázal semknout a vzájemně si vypomoct. „Šije celé Česko“ – dalo by se říct. A to platí i pro české firmy, které se chopily příležitosti pomoci. Pozadu pak nezůstávají ani módní značky, které místo nových kolekcí momentálně šijí tolik potřebné roušky.

Pietro Filipi je přední českou módní značkou specializující se na pánskou elegantní módu. Ještě před několika dny měli pracovníci společnosti plné ruce práce s přípravou nové kolekce. Výroba však byla přerušena a místo sak a šatů se začaly šít roušky, které jsou momentálně nedostatkovým zbožím zejména ve zdravotnických zařízeních.

„Přerušili jsme výrobu sak a šatů a vrhli jsme se na roušky. První desítky jsme věnovali do Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky, ale to je teprve začátek. Nyní už máme vše připraveno a začínáme vyrábět roušky po tisících. Rádi vás budeme průběžně informovat, kam naše roušky zamíří.“

 

Kromě toho Pietro Filipi nabízí pomoc těm, kteří se také aktivně zapojili do šití roušek. Pokud nemáte doma dostatek materiálu na jejich ušití,v Pietro Filipi vám milerádi věnují metr látky, ze které lze ušít až dvacet roušek, což není úplně zanedbatelný počet.

Podle nás je to úžasné gesto a doufáme, že i další značky budou takto aktivně pomáhat.

Foto: Instagram.


Avatar

veronikavankova

Každý o mně ví, že miluji módu. Ještě více ale miluji o ní psát. Zabývat se luxusními značkami a návrháři, to je přesně moje parketa!