"Zůstaň doma a dezinfikuj!" řve coververze hitu Nirvany

Vydáno 22.03.2020 | autor: redakce

Muzikanti dokazují, že i doporučení vlády, zdravotníků a hygieniků lze převléci do slušivého rockového kabátu. Jak se odpovědně chovat v době virové pandemie radí cover verze hitu od Nirvany, country zpěvák Neil Diamond i královna diska Gloria Gaynor.

 

Kurt Cobain, foto: archiv

„Otři každý povrch, já dezinfikuju! / zásobuj se rýží a fazolema, já dezinfikuju! / nech svoji p*del doma, já dezinfikuju,“ zpívá amatérský multiinstrumentalista jménem Urian Hackney v aktuální coververzi písně Stay Away, která vyšla na průlomovém albu Nirvany v roce 1991.

ROCKBLOG: Kurt Cobain a Nirvana očima českých muzikantů

"Zůstaň uvnitř, zůstaň uvnitř, zůstaň uvnitř," řve Hackney v refrénu, v němž zaměnil slova stay away za stay inside. Mimo to znovu nahrál všechny nástroje a překvapivě věrně dokázal napodobit Cobainův chraplavý hlas

Svůj největší hit upravil také americký country zpěvák Neil Diamond. "Ruce, myjte si ruce / Nesahej na mě, já nebudu sahat na tebe," zpívá v aktualizované verzi hitu Sweet Caroline z roku 1969. Video nahrál u sebe doma před hořícím krbem a můžete jej vidět zde.

Jak se správně myjí ruce předvedla také Gloria Gaynor, když si před zrcadlem zazpívala svůj největší hit s optimistickým názvem I Will Survive.

Do solidní „sypačky“ vepsali pokyny, kterak se chovat v době virové pandemie, například i Raised By Owls, lokální hardcore-grindová kapela z anglického Derby.  

"Prosím, zůstaňte doma / Nechci coronu / Prosím, zůstaňte doma / Je OK být sám,“ zpívají v improvizované ale brilantní písni blíže nespecifikovaní hudebníci. Potěší především fanoušky reggae. Video ke shlédnutí zde.

Muzikanti po celém světě pak zůstávají v kontaktu se svými fanoušků prostřednictvím online koncertů. Jejich přehled připravujeme.

red

Témata: Nirvana, Neil Diamond, Gloria Gaynor

zavřít