InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Za požárem bytového domu ve Větřní byla žárlivost

Takto zničil své bývalé přítelkyni byt odmítnutý nápadník.  , Autor: Policie ČR

Takto zničil své bývalé přítelkyni byt odmítnutý nápadník.     Autor: Policie ČR

VĚTŘNÍ - Nebezpečného pachatele zadrželi policisté a kriminalisté z Českého Krumlova při výjezdu do bytového domu ve Větřní, kde byl ohlášen požár 17. března po půlnoci. Policisté Fedor Vegeš a Lenka Volfová na místě zjistili značné zakouření domu i požár jednoho z bytů. Protože byli první na místě, zahájili evakuaci obyvatel a vyvedli z domu devět lidí. Následně zadrželi podezřelého padesátiletého muže z Větřní. Požárem ale jeho řádění neskončilo.

 

Muž vnikl násilím do bytu bývalé přítelkyně a úmyslně tu založil požár, přestože věděl, že může ohrozit všechny obyvatele domu. Muže pravděpodobně vedla k tomuto iracionálnímu rozhodnutí žárlivost. 

Místo aby svoji situaci a své vyšetřování konzultoval v dalších dnech po požáru s právním zástupcem, neustále svoji bývalou přítelkyni telefonicky kontaktoval a také ji sledoval. Přestože se žena přestěhovala a ukryla u známého, obviněný muž jí našel i zde a znovu vyhrožoval všem v domě smrtí sekerou a také podpálením celého domu.

Policisté muže 20. března zadrželi a obvinili z porušování domovní svobody, obecného ohrožení, vydírání a nebezpečného vyhrožování. Podali také podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby. Soud vazbu schválil. Podle kriminalistů vydal obviněný muž založeným požárem obyvatele domu v nebezpečí smrti či těžkého zranění, poděkování tak patří především první zmíněn policejní hlídce, která evakuovala obyvatele domu.

 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Za vším hledej ženu.

    Vloženo 23.3.2020 09:40:46

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace