Organizátoři French Open se snaží zničit Federerův Laver Cup, tvrdí Groth

23. 3. 2020, 14:36
Aktuality 36
Sam Groth tvrdí, že organizátoři antukového grandslamu chtějí zničit Laver Cup, jehož zakladatelem je švýcarský fenomén Roger Federer. Bývalý australský tenista si myslí, že pořadatelé French Open svůj turnaj záměrně přesunuli na datum, které koliduje s letošním ročníkem exhibiční soutěže v Bostonu, což bude nutit hráče volit mezi grandslamovou a exhibiční akcí.
Profily hráčů
Sam Groth

"Myslím si, že spousta lidí neví jednu podstatnou věc, a to že francouzská tenisová federace je spolčená s ITF a velmi podporuje nový formát Davis Cupu. A najednou přijdou s novým termínem French Open a ten koliduje s Laver Cupem, který je spolu s ATP Cupem považován za největší konkurenci nového Davisova poháru," řekl Groth. "Vypadá to, jak kdyby chtěli Laver Cup zničit ještě předtím, než se stane více populárním a dostane se například na úroveň golfového Ryder Cupu," dodal.

"Nový termín bude nutit nejlepší hráče volit mezi Laver Cupem a French Open. Nepřekvapilo by mě, kdyby tahle situace skončila u soudu, protože to může ohrozit sponzory a turnaj by mohl přijít o hodně peněz. Letošní ročník se má konat v Bostonu a bude zajímavé sledovat, jak se situace vyvine."

French Open přišlo s novým termínem 20. září až 4. října k překvapení všech. Nebyli informováni hráči, organizace ATP ani WTA ani pořadatelé ostatních turnajů. Laver Cup den na to oznámil, že bude letošní ročník v americkém Bostonu pořádat ve stanoveném termínu, tedy 25. až 27. září.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
Nola
https://www.denik.cz/ostatni_sport/olympiada-v-tokiu-se-odklada-tvrdi-vyznamny-funkcionar-20200323.html
Reagovat
ttopi
https://www.facebook.com/17413858957/posts/10158437908193958/
Reagovat
Patik
Uskutočniť Laver Cup v náhradom termíne nieje myslím si že problém..je to víkendová halová záležitosť v polovičnom tempe môžu to spraviť aj na vianoce..je to iné ako dvojtýždňový grandslam..i tak každopádne vyzerá to že zatiaľ všetci profesionálni tenisti a tenistky čo sa k tomu vyjadrili a nebolo ich málo sa zhodli natom že je to celé kolosálna blbosť..okrem Nadala a French Open organizátorov ktorí v tom nevidia žiadny problém..španielsky Pique Cup to nijako neohrozí..a celá táto španielsko francúzska nechcem to nazvať sebranka si budú aj naďalej vzájomne mastiť ich.....vačky..ak už sa niečoho báť tak skôr ATP Cupu ktorý už teraz pochoval v uvodzovkách Davis Cup..netreba sa báť Rogerovej poloexibície..
Reagovat
smazaný uživatel
Laver cup na Vianoce je bonmot, aj na tvoje pomery..

Na RG sa tesi napriklad svetova jednotka Barty. Neviem ci poznas, taka Australčanka.
Reagovat
Patik
takže Barty a Nadal..obhájcovia..pochopitelne..
Reagovat
peggy
Nevím,ale teniste,kteří mají dobre výsledky na French Open tak půjdou tam.Souhlasila bych s nimi.
Reagovat
Mayo
Kto je to Groth?
Reagovat
tenista08
Před časem se takto přezíravě ptala jedna kravka "kdo to je Thiem".
Taky to bylo v souvislosti s RG.
Ještě, abych ti rozšířil tenisový obzor. Groth je australský tenista. Nejvýše byl na 53. místě ATP. Drží rekord v rychlosti servisu - 263 km/h.
Reagovat
smazaný uživatel
A z toho vyplvava, ze Groth je buduci finalista RG..:)
Reagovat
Nola
Groth je na tenisovom dochodku, ak sa nemylim....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to bude prípad Poláška.

Vráti sa vo velkom štýle
Reagovat
Nola
mna skor zaraza ta drzost, spominat sponzorov, ktori by mali dnes hlavne podporit celkom ine projekty....hraci podporili australske poziare, kazdy podla svojich moznosti , Mr.Groth tu riesi nejake obchodne zalezisti v case, ked je situacia vo svete 1000 krat horsia ako v Australii
Reagovat
tenista08
Groth má samozřejmě na svůj názor právo.
Rozhodnutí frantíků je typicky arogantní a hloupé. Zatím je sezona přerušena do 7. června. Vzhledem k tomu, že se všude situace zhoršuje, to nemusí být konečný termín. Může být zrušen i Wimbledon, posunutá Olympiáda... Náhradní termíny by se měly řešit, až bude jasno, kdy se turnaje zase rozjedou, a hlavně by se tak mělo stát po vzájemné dohodě organizátorů všech odložených turnajů.
Ale to namyšlení organizátoři RG asi nechápou.
Reagovat
Ondra979
asi tak, ted nikdo nemuze rict, kdy by se mohlo zacit hrat..a frantici uz si trochu nabubrele a sobecky zabukovali termin.
Reagovat
smazaný uživatel
OH sa zrusi a organizátori W. mozu okamzite zareagovat s posunutim W. na august..
Reagovat
peRFect
Měli by všechny 3 zbývají GS udělat v 6ti týdnech. A kdo je všechny vyhraje, bude goat celýho vesmíru. Pak teprve dostane život smysl.
Reagovat
Krisboy
Nikoli v šesti, na to není čas, ale ve dvou. Ráno antuka, po obědě tráva a večer night session na hardu.
Reagovat
Mayo
Rafa s dr. Fuentesom by už niečo vymysleli hh.
Reagovat
Petr_Fisk
A bude to GOAT oficiálně vyhlášený a věčně nezpochybnitelný. Jakékoliv následné úvahy a diskuze na téma, že by třeba mohl být GOAT někdo jiný budou zakázány a porušení se bude trestat smrtí.
Reagovat
smazaný uživatel
RG, W a USO teda GS na troch roznych povchoch Nadal uz vyhral.

Nuda. Niečo nové vymysli :)
Reagovat
paddy
žádný problém neexistuje, ani jedno se konat nebude :)
Reagovat
Nola
Mr. Groth - sport moze tento rok znicit nieco celkom ine, ale co citam, tak protinozci dnes sutiazia, kto pusti vacsi hlod, snad sa prida Tomic a Gyros nech je to komplet
Reagovat
smazaný uživatel
Nikto nepopiera sucasnu situáciu. Na druhu stranu, co máme teraz robit Nolka?..Prestaz zit a odmietat vsetky témy, lebo Corona?..Toto je správny pristup?
Reagovat
Nola
ved ano, prave preto tu prispievame, len ma zarazilo ako su Noname australcania zrazu aktivni, s tym sudom ma tento pan celkom dorazil.....
Reagovat
smazaný uživatel
Jáj, tak to som ta zle pochopil. Prepác..

Ano, v rámci TP diskutujeme o tenise, za predpokladu pozitivneho predpokladu, ze sa v druhej polovici roku bude sportovat..Corona mi uz za chvílu vyjde aj z chladničky, a kazda diskusia na inú tému je prijemným osvieženim.
Reagovat
Petr_Fisk
No jo, ale když se nic nehraje, tak není moc o čem psát. No a tak vznikají i různé konspirační teorie, kdo chce koho zničit a podobně. Bohužel reálný tenis přešel do virtuální podoby a různých úvah, coby a kdyby...
Reagovat
smazaný uživatel
Po Pospisilovi dostala slovo dalsia persóna svetového tenisu.

Co na tom, ze sa medzicasom viacerí top hraci a hracky sucasnoti vyjadrili, ze budu vdacní, za moznost sutazit na French Open aspon v septembri.
Reagovat
sojka1
a tak zase.... existencne nezatizeny pohled snad take neuskodi. Navic mne osobne take prijde ten podivny skok do tezce vybojovanych terminu tenisoveho kalendare nespravedlivy, soucasnou situaci netrpi jen FO ...
Reagovat
acc
jasne, ze je to nefer...
Reagovat
Kozoroh
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/11477--chovani-poradatelu-roland-garros-je-nebezpecne-mysli-si-chardy

https://www.ubitennis.net/2020/03/roberto-bautista-agut-criticizes-french-tennis-federations-decision-postpone-roland-garros/
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nebolo to úplne košér, s tým sa stotožňujem.

Ale mimoriadne situácie vyžadujú mimoriadne riešenia a je možné, ze keby chcu o tom rokovat, tak vyšachuju samých seba.

Som zvedavy na W. Snad sa odohrá. Cisla v Taliansku konecne zacinaku klesat a 3mes proces pandémie tak nie je utopia..

Wuhan dnes vrátil ludi do ulíc.
Reagovat
RF46
Ale, co tak najednou?
Reagovat
sojka1
"Ale mimoriadne situácie vyžadujú mimoriadne riešenia a je možné, ze keby chcu o tom rokovat, tak vyšachuju samých seba."

Takze prelozeno: ted je kazda levarna posvecena, a kdyz o ni budu diskutovat, mozna ji neprosadim.... ;-)
Reagovat
sojka1
patrilo pod FH, jeeeee........ :-)
Reagovat
acc
Ucel sveti prostredky...to tak nemam rad, za to se schova kde co.
Reagovat
Petr_Fisk
No prostě mimořádný stav a jeho mimořádné zneužívání...:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist