Nejnovější

Přehled týdne 16.-22. 3. 2020

Pondělí: Američané zrušili vojenské cvičení v Evropě, největší za posledních 25 let. Ono teď se jim to snadno říká, že mělo být největší, když to nemusí předvést. – Stala se tragédie. Ulice, nejoblíbenější český seriál, který přestál povodně i krize, usoudil, že mimořádný stav je opravdu mimořádný a proto se mu nikdo nemůže divit, když si dá pauzu. Místo pěti epizod za týden se tak budou vysílat jen čtyři. Příšerné. – Španělský král Filip VI. se vzdává dědictví po svém otci, ex-králi Juanu Carlosovi. A navíc mu sebere důchod. Zlý král, zlý! Nebudou penízky! To tě naučí brát úplatky od saúdského krále, dědku. – Íráncům docházejí hroby a jiné věty, které jsem nečekal, že dnes napíšu. Pokud umíte kopat díry a nejste trestanec, ateista nebo nedej bože žena, můžete se tam hlásit o práci. (JL)

Úterý: Evropská unie ohlásila, že zavře vnější hranice kvůli šíření stále populárnějšího koronaviru. Myslíte si, že čeští euroskeptici jí za toto opatření pochválili? Pokud ano, pak vám upřímně závidím vaši naivitu. – Andrej Babiš se k nedostatku roušek vyjádřil způsobem, který vzdáleně připomínal omluvu. Bylo to spíš něco ve smyslu, že my za nic nemůžeme, ale když to chcete slyšet, tak já to teda řeknu a vy buďte zticha. – Bývalý slovenský prezident Kiska se kvůli zdravotním komplikací se srdcem vzdal mandátu poslance. Nejspíš ho hodně vzal špatný volební výsledek jeho strany. Zajímá mě, jestli viděl Miloš výsledky Zemanovců, jeho současný stav by tomu napovídal. – Doktor Jaroslav Barták byl odsouzen na šest let vězení za plánování vraždy a vydírání, zatímco byl zavřený kvůli obtěžování svých asistentek. Upřímně, tenhle doktor mi přijde děsivější než všechny viry dohromady.  (Ogo)


Středa: Do ČR přiletělo čínské letadlo s dodávkou 150 tisíc rychlotestů na koronavirus. Kdyby vás zajímalo, proč další den nastavil rekordní počet nových případů nákazy, tohle by s tím mohlo mít něco společného. – Na českých hranicích se tvořily ohromné, mnohakilometrové kolony. Pokud vás teď taky napadlo, že dálnice D1 přece v žádném bodě hranice nepřekračuje, tak máte pravdu, ta je v tom výjimečně nevinně. Samozřejmě za to může koronavirus, který nahradil Kalouska a uprchlíky v roli univerzálního viníka. Že tento univerzální viník za spoustu věcí doopravdy může, to je jen drobný detail. – Muž ohrožoval s nožem v ruce cestující pražské tramvaje, policie ho však zneškodnila střelou do nohy dříve, než stačil kohokoliv zranit. Zda měl během jízdy zakrytý obličej, jak to přikazují současná nařízení, už policie neuvádí.  (Ogo)

Čtvrtek: Před několika dny se národ ptal, kde je prezident. Miloš Zeman proto vyrukoval se svým projevem, kde urazil opozici, novináře a herce. Těm taky vzkázal, ať jsou dělat radost do domova důchodců. To, že jsou zavřené, mu už Vráťa s Jiříkem zapomněli říct. No, tak si myslím, že bylo lepší, když jsme o něm nevěděli. – Od půlnoci je povinné zakrývání nosu a úst rouškami na veřejnosti. Ještě, že jsme národ kutilů a dokázali si roušky vyrobit sami. Teď ještě můžeme opravit dálnice, postavit Martině Sáblíkové halu a postarat se o drobné živnostníky. – Netflix bude v Evropě streamovat v nižším rozšíření. Tak a teď už je nejhůř. – Itálie má už oficiálně více obětí koronaviru než Čína. Buď a nebo prostě má méně schopné soudruhy s cenzurou. (KN)

Pátek: Premiér Babiš se setkal v Lánech s prezidentem Zemanem a vzal si s sebou stylovou roušku s českou vlajkou. A tomuhle my, co rádi předstíráme, že něco víme o filmu, říkáme symbolismus. Jinými slovy, pokaždé, když Babiš zakašle do roušky, kašle na Česko. – Na vysokoškolských kolejích v Praze se navzdory zákazu konaly večírky a teď tam mají dva potvrzené případy koronaviru. “Pařit, i kdyby nás to mělo zabít!” teď nevypadá tak srandovně, co? – Pražská radní pro kulturu Hana Třeštíková odpověděla Zemanovi na jeho proslov a poznámky určené hercům. Vzkazuje, že zatímco se prezident schovával a mlčel do té míry, že ho část Česka měla za mrtvého, a jeho poradce Nejedlý po návratu z Číny frajersky ignoroval karanténu, z divadel se staly dočasné dílny, kde se šijí roušky. Právě jsme byli svědky vraždy prezidenta v reálném čase. – Český duch se nezapře a tak policejní telefonní linky zatěžují bonzáci, kteří práskají své sousedy, jak kouří na protějším balkonu a nemají roušku. Co naplat, jsme prostě parchanti. Jidáš Iškariotský zradil Ježíše za třicet stříbrných, Jidáš Český by tak učinil za zmrzlinu.

Víkend: Tohle nelehké období je doslova živnou půdou pro vznik různých konspiračních teorií a hoaxů. Patří mezi ně i zpráva o plošném zákazu vycházení od Babišovy vlády. Vypustitelku tohoto hoaxu však natolik tížilo svědomí, že se nakonec sama přiznala. Na druhou stranu, vzhledem k totální nedisciplinovanosti některých našich spoluobčanů by nám toto nařízení spíše prospělo. – O totální anarchii svědčí i událost z Uničovska, kde se skupina cyklistů s radostí vydala do uzavřené zóny. Možná k tomu měli pádný důvod, ale kdyby mi nad hlavou bzučel dron, tak bych to radši vzdal. – Velkospasitelná Čína nám poskytla mnohé ochranné pomůcky, které zde dosud chyběly. Velkou zásluhu na tom měl SuperHamajda, ale i Jarda Tvrdík, tedy významný hráč české odnože CEFC. Jsme pod vlivem! Kdo z nás si dnes uvědomí, že nebýt Číny, tak tu ten virus ani nemáme? To jsou ty souvislosti… – Zdá se to být neuvěřitelné, ale občas se do médií dostanou i jiné zprávy. Většinou však nejsou veselé. Známý zpěvák Josef Laufer je v umělém spánku a jeho další osud je nejistý. Zapomeňme tedy na jeho ódy na kapitána Minaříka, co chtěl vyhodit Svobodnou Evropu do vzduchu, a pojďme ho podpořit v jeho životním boji, ať může jet dál! (SPH)

Redakce
Redakce (Články)
Houpacího Osla založili v roce 2014. Od té doby se složení redakce několikrát změnilo, duše webu ale zůstala stejná. Jsme studentská undergroundová redakce a píšeme o tom, co nás baví a zajímá.

Napište komentář

Váš e-mail nebude publikován.


*