The Auteur: Taika Waititi a Jude Law se při natáčení hororu zamknou v ateliéru se sériovým vrahem

The Auteur: Taika Waititi a Jude Law se při natáčení hororu zamknou v ateliéru se sériovým vrahem | Fandíme seriálům
Searchlight Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Selhávající producent hororových filmů pro úspěch udělá cokoliv. Omylem se ale zamkne ve studiu se skutečným vrahem.

Čerstvý držitel ceny filmové Akademie Taika Waititi (Králíček JoJo, Thor: Ragnarok) a herec Jude Law (Sherlock Holmes, Captain Marvel) spojí své síly v chystané hororově-komediální sérii. Seriál byl pojmenován The Auteur a podle vyjádření studia by se mělo jednat o milostný dopis filmové tvorbě. Vzhledem k tomu, že Taika Waititi píše a režíruje, o šílenou a originální zábavu určitě nebude nouze.

The Third Day: V mysteriózní sérii to Juda Lawa táhne na tajemný ostrov
 

The Auteur je založen na stejnojmenném komiksu z pera Ricka Spearse, Jamese Callahana a Luigiho Andersona. Hrdinou příběhu je filmový producent Nathan T. Rex, který po svém posledním propadáku touží natočit nejlepší hororový film. Během své přehnané snahy se společně s celým produkčním týmem ocitne v pasti zamčeného ateliéru se skutečným sériovým vrahem, jenž jim dělá společnost. Má se jednat o ztřeštěnou komedii, na které je Waititi expert. Třeba jeho pseudodokumentární parodie na upírské příběhy, Co děláme v temnotách (What Do We Do in the Shadows, 2014) je perfektním důkazem toho, že si tento výstřední novozélanďan s hororovými komediemi rozumí.

Kromě Waititiho se na scénáři podílí i Peter Warren. Showtime, pod jejíž zástavou se projekt vyvíjí, původně chtěl vytvořit film, nakonec se ale rozhodl projekt přetavit v seriál. Na tvorbě se dále podílí studia Legendary a Endeavor Content. K projektu se vyjádřila Amy Israel z programového oddělení Showtime:

„The Auteur spojuje divokou imaginaci Taiky Waititiho, důvtipné psaní Petera Warrena a nepopiratelný talent Juda Lawa v krví potřísněném milostném dopisu filmografii, ze kterého budete umírat smíchy a zároveň se budete bát o svůj život.“

Taika Waititi se zatím upsal režii pilotní epizody, jestli se chopí i dalších bude záležet na režisérově nabitém programu. V současné době totiž pracuje na sportovní komedii Next Goal Wins s Michaelem Fassbenderem a poté už by se chtěl pomalu věnovat očekávaném čtvrtému Thorovi. Že si Waititi dokáže na seriály čas najít dokazuje jeho účast na natáčení první řady Mandaloriana, kde se chopil epické finální epizody. Jude Law se televizi naposledy objevoval v roli kontroverzního fiktivního papeže Pia XIII v sérii Nový papež, která navazuje na Mladého papeže z roku 2016. Brzy se tohoto oblíbeného herce dočkáme i v mysteriózní minisérii The Third Day.

Titulní foto je ilustrační, pochází ze snímku Králíček Jojo.

Zdroje: Deadline, Collider  

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu