HARTMANN - RICO reaguje na nedostatek ochranných pomůcek v boji s COVID-19 investicí do nákupu dvou výrobních linek

Pavel Fuchs, člen představenstva a výrobní ředitel HARTMANN - RICO

Pavel Fuchs, člen představenstva a výrobní ředitel HARTMANN - RICO

Kritický nedostatek ochranných pomůcek vychází také z faktu, že se nevyrábí na území České republiky. Změnit se to rozhodla HARTMANN - RICO, která má v Česku čtyři výrobní lokality, ochranné masky (ústenky) zde ovšem pouze distribuuje. To by se nyní mělo změnit díky investici do výrobních linek na ochranné masky (ústenky) a respirátory.


"V souvislosti s aktuální situací na trhu se zdravotnickými ochrannými pomůckami a vývojem nemoci COVID-19 jsme hledali řešení jak takto nepříznivou situaci ulehčit dostatečným množstvím vhodných produktů, které by se vyráběly v rámci ČR. Ve čtyřech lokalitách vyrábíme jednorázové operační sety a roušky pro operační sály. Využijeme tohoto know-how právě k rozšíření výroby ochranných masek a respirátorů,“ říká Pavel Fuchs, člen představenstva a výrobní ředitel HARTMANN - RICO.


Podle něho je toto rozhodnutí učiněno s přesahem společenské odpovědnosti firmy. "Od počátku krize jsme zvažovali různé možnosti. Posílení výroby ochranných masek a respirátorů v České republice byla jednou z alternativ. Povedlo se prosadit tuto variantu a my věříme, že i takto přispějeme k dlouhodobému řešení této mimořádné situace i jistotě pro případné krizové situace v budoucnosti,“ upozorňuje Pavel Fuchs.


Obě výrobní linky budou alokovány ve výrobním závodě v Havlíčkově Brodě. Celková výše investice bude v desítkách milionů korun. Plánovaný měsíční objem výroby ochranných masek a respirátorů celkem by měl být 2,5 mil. kusů.


"Pevně věříme, že v tak nelehké době získáme podporu všech potřebných institucí a výrobu budeme moci zahájit co nejdříve,“ dodal Pavel Fuchs.

Společnost HARTMANN – RICO

Společnost HARTMANN - RICO a.s. patří mezi nejvýznamnější výrobce a distributory zdravotnických prostředků a hygienických výrobků v České republice. Vznikla v roce 1991 vstupem společnosti PAUL HARTMANN AG do tehdejšího podniku Rico Veverská Bítýška. Společnost je součástí mezinárodní skupiny HARTMANN se sídlem v Heidenheimu v Německu. V České republice zaměstnává celkově více než 1 650 zaměstnanců. Ve svých čtyřech výrobních lokalitách (Veverská Bítýška, Zastávka u Brna, Havlíčkův Brod a Chvalkovice) se specializuje na výrobu jednorázového operačního krytí, setů a ochranných pomůcek pro operační sály.


Kontakt: Irena Malá

irena.mala@hartmann.info

Klíčová slova ČR-zdraví-textil-firmy-Hartmann-Rico-Taktiq Communications

Oblast
Jihomoravský (bn)

Kategorie
Zpracovatelský a výrobní průmysl
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.