Velbloudí příběh

S celým štábem cestoval i jeden velbloud. Aisha letos slaví třicáté narozeniny a poslední roky tráví v Zooparku v Doksech, kde vozí děti na zádech. Na natáčení byla zvyklá, ale občas vykopla nohu do strany a hercům způsobila spoustu nepříjemných podlitin.

Při scénách v mešitě způsobila velký poprask, do svatostánku zvířata totiž nesmí. Za to na pláži, kde se rozvalovali naháči, byla štábu nápomocná. Lidé se nechtěli zvednout, ale když mezi ně režisér vyslal velblouda, dali se radši na útěk.

Zázemí

Část pohádky se odehrávala v Bulharsku. Štáb se připravil na cestu, ale na letišti jim řekli, že je někdo přeplatil a pro českou výpravu není místo. Druhý den se scénář opakoval a režisér Karel Smyczek (69) plný zoufalství volal na velvyslanectví. Nakonec se všichni do letadla dostali, ale zbyla pro ně jen místa v uličce.

Zázemí v zahraničí herce nemile překvapilo. Museli bojovat s komářími nálety, slamníky páchly, po obkladech ani památky a jako záchody sloužily jen vyasfaltované budky.

Sázka

Jiří Pecha (†74) většinu svého života propil. Před odjezdem na natáčení se vsadil se svým hereckým kolegou Bolkem Polívkou (70), že se ostrého pití rok a půl nedotkne. Nikdo nevěřil tomu, že by mohl Pecha vyhrál. Dokázal to a za utržených sto tisíc korun z kapsy valašského krále si koupil starou ojetinu. Škoda, že krátce na to alkoholové závislosti znovu propadl.