Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

"Zachraň bábu, zachraň dědka" v anglickém podání, seniorům roznáší jídlo i Mourinho

Kampaň herce a režiséra Jiřího Mádla na pomoc seniorům s kontroverzním názvem "Zachraň bábu, zachraň dědka" funguje v Česku přibližně týden. V Anglii se do boje proti šíření koronaviru zapojili také a mezi celou řadou dobrovolníků je i trenér Tottenhamu José Mourinho. Slavný portugalský kouč pomáhá v Londýně připravovat a roznášet jídlo.

Slavící José Mourinho
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

"Jsem zde, abych trochu pomohl. I vy můžete darovat jídlo, peníze nebo se stát dobrovolníkem," uvedl Mourinho na Twitteru jedné z charitativních organizací.

Sedmapadesátiletý Mourinho na přiloženém videu sestavuje v roušce, rukavicích a teplákové soupravě balíčky seniorům v londýnském obvodu Enfield, kde je i tréninkové centrum Tottenhamu. Na dalších fotografiích pak bývalý kouč Chelsea, Interu Milán, Realu Madrid nebo Manchesteru United tašky roznáší.

Je nám líto, video expirovalo.
Mourinho pomáhá v Londýně. Připravuje a roznáší jídlo seniorům

Starší lidé, kteří jsou během pandemie koronaviru nejzranitenější skupinou, v Británii dostali doporučení, aby v příštích 12 týdnech zůstali v domácí izolaci.

Ronaldo zajistí vybavení pro portugalské nemocnice

Pomáhat bude i Mourinhův krajan Cristiano Ronaldo, který společně s agentem Jorgem Mendesem kompletně vybaví oddělení nemocnic Santa Maria v Lisabonu a Santo Antonio v Portu.

Lisabonská nemocnice dostane od útočníka Juventusu a Mendese deset lůžek včetně ventilátorů, přístrojů na monitorování srdce nebo vybavení pro transfuzi. Do Porta pak pětinásobný nejlepší fotbalista světa pošle patnáct obdobně vybavených lůžek pro jednotku intenzivní péče.

"Moc jim děkujeme. V době, kdy naše země potřebuje každou pomocnou ruku, je to obrovské a užitečné gesto," citovala agentura Reuters prohlášení ředitele nemocnice Santo Antonio v Portu Paula Barbosy.

Guardiola s Messim věnovali milion eur

Řadu sportovních osobností, které se rozhodly pomoci v boji s koronavirem, rozšířili také Pep Guardiola a Lionel Messi. Oba darovali milion eur (asi 28 milionů korun) na nákup ochranných pomůcek pro nemocnice v Katalánsku.

Španělsko je po Itálii druhou nejhůře zasaženou zemí v Evropě. Nákaza se prokázala už u takřka 40 000 lidí a vyžádala si více než 2600 obětí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články