Sociální sítě
Nahoru

Vinaři v projektu 540 podporují vinné bary a restaurace

Vinaři z Moravy se rozhodli pomoci svým odběratelům, kteří museli zavřít. Připravili lahve raritních vín a prodávají je přes internet za 540 Kč. Ponechají si jen náklady a zbytek darují těm, kteří jsou teď mimo provoz. „Chceme podpořit ty, kteří celý rok podporovali nás – i v těžkých dobách neúrody,“ vysvětlují iniciátoři projektu Milan Nestarec a Radek Osička. Navázali na iniciativu „Drinking against sinking“, do které se zapojili vinaři ze sedmi evropských zemí.

Na webu www.540.cz jsou k dostání převážně naturální vína s originální žlutočervenou etiketou – kromě Nestarce a Radka Osičky tu najdete vína z vinařství Krásná hora, Dobrá vinice, Jaroslav Osička, Petr Marada a další přibývají. „Jsou to raritní vína, která v běžné nabídce nenajdete, a jejich skutečná cena je často daleko vyšší, než za kterou je prodáváme,“ dodává Milan Nestarec. „Projekt má podporovat dlouhodobé a vřelé vztahy mezi vinaři a odběrateli. Každý ať si vybere koho a jakou částkou podpoří,“ vysvětluje vinař, který věnuje celý svůj výtěžek svým dlouhodobým partnerům – vinnému bar Thir v Táboře a karlínskému Veltlínu.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.