InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jihočeské týdeníky mají spoustu nových zpráv. Právě vyšly

Jakou každou středu jsou Jihočeské týdeníky v prodeji a míří i za svými předplatiteli. Společný Magazín oslovil tři Jihočešky, které žijí v zahraničí a přibližují, se co děje v souvislosti s koronavirem v jejich současném domově. A nabízí i další zajímavé čtení - třeba o nálezu, který potvrzuje výskyt souputníků prehistorických mamutů v jižních Čechách. Nebo o geniu loci Prácheňska.

 

Týdeník Táborsko přináší zprávy o prvních ekonomických dopadech koronavirové krize. Dočtete se, kolik lidí přestalo pracovat v Kovosvitu, kolik živnostníků přerušuje živnost, jestli roste zájem o evidování mezi nezaměstnané. Starosta Nadějkova píše, jak lidé přijali zprávu o nákaze v obci. Rozhovor je věnován táborským sportovním zařízením. Na otázky odpovídá předseda dozorčí rady Tělovýchovných zařízení města Tábora Jan Babor. Táborští patrioti se určitě s chutí začtou do publicistiky o někdejší záchraně táborského historického centra. V 60. letech se totiž diskutovalo o jeho zbourání a vybudování moderního sídliště. Další novinky jsou ze Sezimova Ústí, o aktivitě dobrovolníků v Soběslavi, o tom, jestli se podaří zajistit pro Veselí lékaře. Ve sportovní rubrice najdete rozhovor s trenérem hokejistů soběslavského Spartaku Davidem Pánkem, který zhodnotí uplynulou sezonu i její náhlý konec. Fanoušci běhu si přečtou rozhovor s Evou Pláničkovou, která oslavila nedávno 65. narozeniny. Pomoc nabídli v současné koronavirové krizi také sportovci, o čemž se rovněž dočtete. Ve sportu začíná seriál s Kamilem Hajduškem, který radí, jak se udržet v současné situaci ve formě.

Milevské noviny se zaměřily na dodržování časů, vyhrazených pro nákupy starším lidem. V Bille mají nečekané postřehy. Popisují se i problémy pošťáků. Noviny přinášejí rozhovor se skupinou Ženy pro Milevsko, která dokázala úžasné věci. A podrobně zaostřily také na budoucí problémy s odpadem. Je vůbec chuť chovat se podle strategií, které si město pořizuje? V Bernarticích se rozpoutala debata o kvalitě obědů ze školní jídelny, která vaří i pro pečovatelský dům. Ve Slabčicích odstartovala stavba komunitního centra. Rodiče najdou v týdeníku informace ke školním zápisům, které letos budou probíhat na dálku. Na sportu se dočtete i přes současná omezení plno zajímavostí – do kabiny A týmu FC ZVVZ Milevsko čtenáře nechal nahlédnout čtenáře Tomáš Vakoč a prozradí věci, na které během sportovní sezony není čas a prostor - který z jeho spoluhráčů je největší fešák, kdo nejlépe tančí nebo kdo fušuje i do politiky. Chybět nebudou rozhovory s úspěšným trenérem sepekovských fotbalistů Ondřejem Jordánem nebo hodnocení nedávno skončené hokejové sezony z pohledu prezidenta HC Milevsko 2010 Jaroslava Koláře. Pokračovat bude také seriál Zpátky do minulosti. Tentokrát se podíváme 15 let nazpět, kdy odchovanec místního hokeje Zbyněk Hrdel zářil po boku Sidney Crosbyho a milevští fotbalisté bojovali o divizi!

Písecké postřehy informují o dění v zákulisí písecké nemocnice, která zřídila speciální oddělení pro léčbu potenciálních pacientů s nemocí Covid-19. Ředitel Jiří Holan pro týdeník popsal plány a připravenost. A pozastavil se i u žhavého tématu ochranných pomůcek, které nemocnice pro personál shání, kde se dá. Noviny popisují i těžkosti podnikatelů, kteří se při nouzovém stavu a zákazu vstupu hostů bojí existenčních problémů. Redakce se zabývá i kauzou PR agentury, kterou si pro svou propagaci najala písecká radnice. Přečíst si můžete názory vedení města i opozice, která chce na mimořádné schůzi smlouvu zrušit. Postřehy si všimli i úžasné iniciativy vietnamské komunity v Písku. Co nabídnou sportovní stránky? Jihočeští atleti bilancovali uplynulou sezonu. Jaké závody se ještě před nucenou pauzou stihly? Podařený podzim v okresním přeboru rozebral trenér Podolí II Lukáš Levora. Čeho se chce v případě postupu do B třídy vyvarovat? Za uplynulou sezonou Radomyšle se ohlédl kouč Milan Tollinger. Proč se po delší pauze k hokeji vrátil? Postřehy také přinesou podrobný rozhovor se sportovním ředitelem basketbalistů Miroslavem Janovským. Co považuje za zlomový bod v histori klubu a troufají si Sršni na nejvyšší soutěž?

Týdeník Strakonicko popisuje zájem o testování lidí na nákazu koronavirem u strakonické nemocnice. Zdejší region je na jihu Čech jedním z nejpostiženějších. Jak se odběrové centrum osvědčilo a jaké podmínky musejí zájemci o test splnit, odpovídá ředitel nemocnice Tomáš Fiala. Také Týdeník Strakonicko se ptal místních podnikatelů a živnostníků, kteří zažívají krušné časy. Noviny dále popisují, že strážníci ve Strakonicích se chystají razantně přitvrdit v kontrolách dodržování zákazů zavedených s nouzovým stavem. A ředitel volyňské průmyslové školy Jiří Homolka se zamýšlí nad posunem termínu maturit. Sportovní stránky přinášejí hodnocení uplynulé sezony HC Strakonice pohledem místopředsedy výboru Romana Heimlicha a trenérské ohlédnutí Františka Burdy za skončeným ročníkem začínajících hokejistů, týmu 2. třídy. Jak to bude s fotbalem v okrese, bude se na jaře hrát? Na to odpovídá předseda OFS Strakonice Václav Zábranský. Jak se sportovců ze Strakonicka dotýkají mimořádná opatření a udržují se stále v kondici? Na to odpovídali v anketě. V rubrice Jablko nepadá daleko od stromu se představí tenisový trenér Štěpán Reisinger a jeho dcera Adéla. Nad kterým sportem nakonec vyhrál tenis? Jak se udržovat v kondici, v tom poradí fotbalista Kamil Hajdušek, se stravou pak basketbalistka Eliška Petrušková.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace