25. března 2020

ODS je tady a je schopná se o lidi postarat

(www.ods.cz) ​​​​​​​Poslanec Petr Beitl se rozhodl jednat a na základě dostupných informací a vlastních kontaktů objednal respirátory třídy FFP2 v hodnotě 400 tisíc korun. Dodávka přišla do ČR za necelých 7 dní od objednávky a zaslání peněz čínskému dodavateli.

Dodávka respirátorů do ČR zdaleka není tak složitá a zdlouhavá, jak se nám snaží namluvit vrcholní představitelé naší země. Jde to i bez prezidentské pomoci a dalších jednání na vládní úrovni. Navzdory rétorice pana premiéra a jeho snahám ovládnout celou situaci pro sebe a svoje zviditelnění. Poslanec ODS Petr Beitl zajistil z vlastních zdrojů během sedmi dnů dodávku čtyř tisíc respirátorů, které chce v následujících dnech rozdělit lidem v první linii.

„Vzhledem k tomu, že transakce obchodů s Čínou obsahuje určitou míru rizika, bylo mým cílem najít a ověřit dodavatelskou cestu,“ vysvětluje Petr Beitl. „Mým motivem samozřejmě je a bylo pomoct těm, kteří to potřebují a jsou v první linii – zdravotníkům, sociálním pracovníkům, pracovníkům prodejen a služeb. Tím druhotným cílem je dokázat, že to jde rychleji, než nám vláda ukazuje. Je ale nutné jednat a nemluvit o tom. Reagovat v řádu hodin a ne dnů nebo dokonce týdnů, jak jsme byli svědky,“ dodává Beitl.

První dodávka 4000 ks respirátorů dorazila na pražské letiště v pondělí večer. Během středy a čtvrtka budou díky aktivitě poslance ODS zavezena zdravotnická zařízení, městské úřady, pečovatelské služby v Libereckém kraji.

„Uvědomuji si, že v tomto množství nenabízím záchranu a spasení, ale zároveň se domnívám, že pokud se dostanou roušky a respirátory na správná místa, znamená to v současné situaci, kdy si lidé šijí roušky doma a po kusech je nabízejí na nemocniční oddělení atd., velkou pomoc,“ říká Petr Beitl.

Respirátory pro svou obec si převzal i Vít Vomáčka, starosta Kravař na Českolipsku. „Oceňuji kroky pana Beitla. Líbí se mi, když se moc nemluví a v tichosti se dělají kroky prospěšné pro lidi. Situaci se snažíme všichni operativně řešit bez humbuku okolo. Já ve své obci a pan poslanec v regionu. Jsem rád, že to funguje a můžeme pomoct,“ konstatuje Vít Vomáčka.

Ing. Petr Beitl

poslanec PČR