Do Česka začal proudit zdravotnický materiál přes Uzbekistán, letadlo přistálo u Ostravy

Boeing 767-300 po přistání v Mošnově. Foto: Letiště OstravaBoeing 767-300 po přistání v Mošnově. Foto: Letiště Ostrava

První náklad zdravotnického materiálu z Číny přistál dnes na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově. Nákladní letoun Boeing 767 společnosti

První náklad zdravotnického materiálu z Číny přistál dnes na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově. Nákladní letoun Boeing 767 společnosti Uzbekistan Airways přivezl celkem 24 tun zejména ochranných pomůcek. Na facebooku o tom informovalo Letiště Ostrava a společnost EGT Express, která přepravu organizuje ve spolupráci s ministerstvem zdravotnictví.

Materiál byl převezen do skladu Správy státních hmotných rezerv v Sedlčanech. Jde celkem o 200 000 kusů respirátorů FFP2, 44 400 kusů ochranných antivirových obleků a především 1,2 milionu kusů chirurgických roušek. Dovoz ochranných prostředků z Číny pro stát pomáhá koordinovat severočeský výrobce reklamního textilu Adler Czech, který zároveň připravuje jejich vlastní prodej prostřednictvím e-shopu.

„Materiál jsme mohli zabezpečit díky tomu, že máme v Číně dobré kontakty a všechny potřebné licence. Peníze šly přes naše účty,“ řekla ČTK mluvčí společnosti Adler Marie Logrová.

Další letadla mají na mošnovské letiště dorazit v pátek, sobotu a neděli.

Tagy EGT Express letecký most Česko - Čína Uzbekistan Airways
7 komentářů