Útoční hráči, od nichž se v posledních letech čekalo v 1. i 2. lize ještě o chlup víc

Útoční hráči, od nichž se v posledních letech čekalo v 1. i 2. lize ještě o chlup víc

Následující seznam nezahrnuje hráče, kteří by vyloženě selhali a své velké předpoklady v žádnou velkou kariéru nepřetavili, nýbrž ta ofenzivní tykadla, od nichž se v jistých fázích kariéry čekalo o něco víc, než to, čím se v našich dvou nejvyšších soutěžích v posledních sezonách prezentovali. Nejde tedy o žádné nenaplněné talenty, ale o prověřené borce, u nichž se možná bude na konci kariéry tvrdit, že mohli hrát v dotyčné branži ještě o něco významnější roli...

Útočníci, od nichž v domácích podmínkách čekalo více:

Jan Pázler (29 let, Zbrojovka Brno)

Již devětadvacetiletý střelec Pázler prošel Slavií, Duklou, Jabloncem, Znojmem, Libercem i Brnem, na jehož marodce se nalézá nyní, ovšem nejlepší časy prožil v barvách Hradce Králové, v jehož trikotu si v sezoně 2017/2018 vytvořil osobní rekord 21 branek za sezonu. Asi však nebudou náhoda, že oba své nejproduktivnější ročníky prožil ve druhé nejvyšší soutěži.

Lukáš Železník (29 let, Opava)

Ofenzivní hráč Opavy, jehož čeká za pár měsíců oslava třicátin, prožil své nejlepší časy během své první zlínské mise a když pak tamní Letnou opustil, i kvůli zranění se mu ve Slavii ani v Mladé Boleslavi příliš nedařilo a po návratu do Baťova města už na předešlé úspěšné období nenavázal. Od zimy je proto ve Slezsku a v opavském trikotu by rád začal opět skórovat.

Vojtěch Hadaščok (28 let, Dukla)

Osmadvacetiletý Hadaščok nasázel na podzim ve druhé lize za Duklu pět branek, což žádné selhání není, ovšem když byl mladší, naděje se do něj vkládaly mnohem větší. Minimálně to, že z něj bude prvoligový fotbalista. A byť okusil ligu ve Slovanu Liberec, Příbrami i Hradci Králové, poslední dvě angažmá už proběhla ve FNL. Před dejvickou Juliskou totiž operoval ve Vlašimi.