Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnské firmy se spojily a v chráněné dílně vyrábí obličejové štíty. Část dávají zdarma nemocnicím, zbytek si mohou lidé koupit za náklady

Zdravotnická zařízení měla nejen na jižní Moravě od začátku problém s fatálním nedostatkem ochranných pomůcek. Vedle zásilek od státu jim nyní pomůžou také ochranné štíty. Tři brněnské firmy a chráněná dílna se spojily při jejich výrobě, pro veřejnost je nabízejí v e-shopu, deset procent výroby posílají do nemocnic zdarma. První den tak rozeslali nemocnicím tisíc štítů.

Čirý plastový štít s nastavitelným obvodem hlavy vyrábějí firmy Authentica a GRD servis, které se zabývají výrobou reklamních nosičů ve spolupráci s chráněnou dílnou Craftwork. Do skupiny patří i společnost Waterdrop, která se zabývá výrobou takzvaných mikrodrinků, tedy kapslí pro ochucení vody. Ta dala k dispozici svůj e-shop, na kterém firmy obličejové štíty nabízejí, cena čtyř kusů je 276 korun. Deset procent vyrobených štítů ale zdarma poskytují do zdravotnických zařízení.

Patnáct tisíc kusů denně

„Současná kapacita výroby je až 15.000 kusů denně, z toho deset procent všech vyrobených štítů putuje zdarma do zdravotnických zařízení. Za první den bylo do zdravotnických zařízení jako dar rozdáno 1000 kusů," uvedla společnost.

Kombinovat s textilní rouškou

Ředitel firmy Authentica Miroslav Hanák upozornil, že nejde o certifikovanou pomůcku. „Investujeme čas a prostředky do ochrany zdravotníků i veřejnosti. I my improvizujeme a snažíme se, jak to jen jde, a proto výrobek není certifikovaný," uvedl Hanák. Obličejový štít výrobci doporučují kombinovat s textilní rouškou.

Zisk pokryje náklady na cháněnou dílnu a štíty pro zdravotníky

Obličejové štíty si mohou koupit i běžní občané na e-shopu. „Štíty prodáváme za co nejnižší cenu, jeden kus stojí 69 korun. V balení posíláme čtyři štíty. Právě zisk z prodeje pokryje i náklady na výrobu štítů pro zdravotníky. Zdarma jim zasíláme deset procent z toho, co se prodá na e-shopu,“ vysvětlila Štěpánka Pivovarníková ze spolenosti Authentica.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Authentica

Štítky authenica, štít, nemocnice, koronavirus, pomoc, chráněná dílna, výroba, Authentica, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské firmy se spojily a v chráněné dílně vyrábí obličejové štíty. Část dávají zdarma nemocnicím, zbytek si mohou lidé koupit za náklady  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.