Martin Pešout
25. března 2020 • 21:27

NEJ bitky hokejové extraligy: Vopat rozparovač, nezklamal Kočí či Hollweg

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kromě gólů zvednou diváky ze sedadel také ostré šarvátky. V NHL jsou fenoménem a vznikl kvůli nim web hockeyfights.com pojednávající o těch nejlepších. Čas klasických bitkařů však za mořem už odezněl, a tak ty nejlepší kousky sahají spíš už do historie. Na českých stadionech rvačky nejsou úplně tak běžnou záležitostí, občas k pořádné bitce ovšem dojde i v extralize. Tady je přehled těch nejlepších!



V předkole play off 2010 došlo k jedné z nejepičtějších bitek v historii české extraligy. Slavia tehdy sice porazila Litvínov 3:2 na zápasy. Ještě po letech se ale více než o výsledku série mluvilo o bitce z pátého rozhodujícího zápasu. Litvínovský Roman Vopat rozpáral Jiřího Vašíčka . A to doslova. Přestože slávistický obránce patřil mezi tvrďáky, na Vopata ošlehaného bitkami z NHL a nižších zámořských soutěží absolutně nestačil.

A ještě jednou Jiří Vašíček. Tenhle brousek si v roce 2011 vyšlápl na dnešního trenéra Třince Václava Varaďu. A v tvrdém souboji uspělo kladivo ze severu Moravy. Varaďa přece jen ve své zámořské kariéře platil za drsňáka a svého času v Ottawě a v Buffalu pár bitek absolvoval.

David Kočí se v NHL prosadil jako typický bitkař, a tak spustil velký poprask, když se po své zámořské kariéře vrátil do české extraligy. Bylo otázkou času, kdy někoho seřeže a na konci listopadu 2012 si to rozdal s brněnským Borisem Valábikem. Slovenský obr byl ovšem taky těžkou váhou, takže nakonec došlo k celkem rovnocenné šarvátce.

Bitka Ryana Hollwega s Miroslavem Formanem
Bitka Ryana Hollwega s Miroslavem Formanem

Jednu dobu se extraliga neuměla vypořádat s tvrdostí Ryana Hollwega . Tenhle americký bijec posílal ostrými zákroky protihráče k ledu a občas shodil i rukavice. Jako v bitce s Davidem Štichem. Na podzim 2015 tehdy vítkovický zadák ovšem Američanovi solidně vzdoroval.

Rekordní hromadnou bitku předvedli hokejisté Zlína a Sparty v roce 2010. Sudí dohromady rozdali 439 trestných minut. V šarvátce řádil tehdy zlínský Jiří Kučný, který inzultoval Davida Výborného , za což si vysloužil čtyřzápasovou stopku. Paradoxní posléze bylo, že za rok Kučný přestoupil právě do Sparty.

Jako bonus uvádíme řádění Zbyňka Skleničky z dubna 2011. Rozhodující 7. zápas baráže o extraligu mezi Mladou Boleslaví a Ústím nad Labem přinesl málo vídanou bitku, která se z ledu přesunula mezi střídačky. V hlavních rolích Zbyněk Sklenička a Boris Žabka.

NEJ bitky hokejové extraligy: Vopat rozparovač, nezklamal Kočí ani Hollweg
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud