Hlavní obsah

Evropským atletům dočasně šéfuje Bulhar Karamarinov

Sofia

Bulhar Dobromir Karamarinov byl zvolen dočasným šéfem Evropské atletiky (EA). Den před 62. narozeninami převzal pravomoci po Sveinu Arnem Hansenovi, který v minulém týdnu utrpěl vážnou cévní mozkovou příhodu.

Foto: Ivana Roháčková

Jakub Vadlejch, ilustrační foto.

Článek

Bývalý překážkář Karamarinov je jedním ze tří viceprezidentů stejně jako šéf České atletiky Libor Varhaník. Prozatímním lídrem se stal na dobu, dokud třiasedmdesátiletý Nor Hansen nebude schopen funkci vykonávat.

Vrcholem sezony pro evropské atlety by měl být kontinentální šampionát v Paříži, který se má uskutečnit od 25. do 30. srpna. Jeho konání bude ale záležet na nepředvídatelném vývoji situace s pandemií nového typu koronaviru.

"My doufáme, že mistrovství Evropy se uskuteční podle plánu. Ale situace ve Francii je momentálně velmi vážná a uvidíme, jak se vyvine za měsíc za dva," řekl Karamarinov. Jak uvedla v newsletteru Evropská atletika, dnes Karamarinov už vedl prostřednictvím videokonference jednání, na kterém vedení EA diskutovalo alternativní scénáře včetně možného odložení šampionátu.

Reklama

Související témata: