Tajemství Kaisera odhaleno: Proč se musel ženit ve Vídni!? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tajemství Kaisera odhaleno: Proč se musel ženit ve Vídni!?

Herec Oldřich Kaiser a písničkářka Dáša Vokatá
Herec Oldřich Kaiser a písničkářka Dáša Vokatá (Foto Aha! – David Kundrát, Martin Hykl, Herminapress.cz)

Své „ano“ si řekli ve Vídni. Proč ale Oldřich Kaiser (64) a Dáša Vokatá (66) zvolili pro svůj velký den právě rakouskou metropoli? Mají tam už delší dobu druhý domov. Podle informací deníku Aha! se tam starají o Dášinu dceru Bohdanu, která ve Vídni žije a údajně má mít zdravotní problémy.

Písničkářka má s bývalým manželem, hudebníkem Zdeňkem Vokatým (69), známým pod přezdívkou Londýn, dvě děti. Syn s vnoučkem žijí ve Švýcarsku a dcera Bohdana s vnučkou ve Vídni. A tak není divu, že když na tom není zdravotně nejlépe, pomoc matky potřebuje. A Kaiser ochotně své novomanželce se vším pomáhá a pendluje s ní na trase Praha-Vídeň. „Olda má teď ve Vídni dost co dělat,“ potvrdil deníku Aha! hercův kolega Jiří Lábus (70).

Dáša podepsala Chartu 77 a o tři roky později ji režim donutil se dvěma dětmi emigovat do Vídně. Tam nejdříve tvrdě manuálně dřela v grafickém studiu a teprve až děti začaly chodit do školy, undergroundová Vokatá začala opět zpívat. Jeden z prvních koncertů se odehrál ve Vídni, kam dorazili i Jaroslav Hutka (72) s Karlem Krylem (†49). Do vlasti se novopečená Kaiserova manželka vrátila až po listopadu 89. Děti už ale zůstaly za kopečkama. „V Dášině bytě ve Vídni po revoluci zůstala její dcera,“ komentuje náš zdroj s tím, že Vokatou by ani ve snu nenapadlo, že se jejím druhým domovem stane opět Vídeň. Po osmi letech společného zpívání i soužití do toho Kaiser s Vokatou praštili. Jen pár měsíců po Oldově prodělaném infarktu myokardu. Svůj svazek všem důsledně tajili, leč snubní prstýnky je prozradily.

Dáša Vokatá o vztahu s Oldřichem Kaiserem: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.