bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kdo získá Zuba? Ruský zadák by měl údajně podepsat s Ottawou

26. března 2020, 13:00

Ondřej Mach

Zájem klubů z National Hockey League vzbuzuje už nějakou dobu, v posledních dnech ale spekulace o jeho přesunu za oceán sílí. Ruský obránce Arťom Zub prožil v dresu Petrohradu povedenou sezonu a podle dostupných informací by měl brzy uzavřít kontrakt s některým týmem v nejslavnější hokejové lize na světě.

Informaci přinesl reportér Darren Dreger z TSN. První spekulace o Zubově přestupu se objevily na konci ledna, kdy Dreger v pořadu Insider Trading potvrdil, že o čtyřiadvacetiletého beka se zajímají až tři kluby z NHL.

Jedním z nich měli být údajně Ottawa Senators. Generální manažer Pierre Dorion dokonce vyrazil do Ruska, kde se s urostlým obráncem osobně setkal. Zub měl své rozhodnutí oznámit na konci sezony Kontinentální hokejové ligy, jenže její vyřazovací část byla kvůli pandemii koronaviru zrušena.

Rodák z Chabarovsku tak svoji budoucnost řeší už teď. Hlavním zájemcem podle všeho zůstává Ottawa, kde by se Zub setkal se svým krajanem Nikitou Zajcevem. A právě k němu bývá Zub občas přirovnáván.

Jeho doménou je bezpochyby defenzivní činnost, v uplynulém ročníku však ukázal, že umí být i produktivní. Zub v 57 zápasech nastřílel třináct gólů a přidal devět asistencí, čímž více než zdvojnásobil své bodové maximum. Čtyřiadvacetiletému hokejistovi kromě toho v Petrohradu končí smlouva.

Zub nastupoval ve městě u řeky Něvy čtvrtým rokem, předtím válel v mateřském Chabarovsku. S Petrohradem před třemi lety zvedl nad hlavu Gagarinův pohár, poslední čtyři roky byl zároveň členem ruské Sborné, se kterou vyhrál Olympijské hry v Pchjongčchangu. Ve sbírce trofejí má i dvě bronzové medaile z mistrovství světa.

V Ottawě by rozšířil obranné řady, jimž velí hvězdný Thomas Chabot. Smlouvu na další rok mají zatím pouze čtyři zadáci včetně krajana Zaitseva, na nový kontrakt čekají Mark Borowiecki, Andreas Englund nebo Ron Hainsey.

Čtěte také:
Má skvělou střelu, shodují se experti. Myšák je českým želízkem v ohni na draftu 2020
Bratři, jak se patří. Když Ruská raketa v NHL předstihla Zlatého tryskáče

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.