Roddick o Big Three: Řešit teď, kdo z těch tří je nejlepší, je hloupost

26. 3. 2020, 15:35
Aktuality 7
Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Djokovič mají svou početnou fanouškovskou základnu a ty mezi sebou často bojují, který z členů Big Three je nejlepším hráčem všech dob. V názorech se nerozcházejí právě jen fanoušci, ale také ostatní tenisoví příznivci a experti. Bývalá světová jednička Andy Roddick má však jasno: "Řešit teď, kdo z těch tří je nejlepší, je hloupost. Oscara taky nedáte filmu, u nějž jste neviděli konec."
Andy Roddick

Federer, Nadal a Djokovič stále okupují přední místa žebříčku ATP. Djokovič je světovou jedničkou, Nadal dvojkou a Federer čtyřkou. Od roku 2005 pustili na trůn pouze Andyho Murrayho, který v čele žebříčku dohromady strávil 41 týdnů.

Ještě před vzestupem Federera byl světovou jedničkou Roddick. Ten debatu o nejlepším hráči všech dob momentálně odmítá, dle jeho slov je na rozhodnutí příliš brzy. "Myslím si, že je to docela hloupá debata. Připadá mi to, jako kdybyste chtěli filmu dát Oscara a přitom jste ještě neviděli konec. Nedává to smysl," řekl šampion US Open 2003. "Pokud byste jednoho vybrali, pak se ti další dva budou cítit znevážení. Je prostě příliš brzy," dodal.

Roddickův názor rozhodně dává smysl. Osmatřicetiletý Federer by coby rekordman v počtu grandslamových trofejí (20) mohl být označen za nejlepšího hráče všech dob, jenže Švýcar je o pět let starší než Nadal (19) a o šest než Djokovič (17).

"Nejdůležitější je to, že tu Rogera, Rafu a Novaka stále máme. Když se o nich mluví, tak vám dochází superlativy. Pamatuju si na zápas s Novakem na olympiádě 2012. Přijel jsem do Londýna s vysokým sebevědomím po triumfu v Atlantě a uhrál jsem jen tři gamy. Schytal jsem neskutečný výprask, Novak hrál neuvěřitelně. Tehdy jsem si poprvé uvědomil, že tihle tři hráči jsou jak z jiné planety."

Big Three se podle Roddicka liší i tím, že mají daleko vyrovnanější výsledky než ostatní legendy bílého sportu. "Podívejme se třeba na Peta Samprase, ten každoročně vyhrával grandslam, někdy i dva, ale taky se mu někdy stalo, že prohrál ve třetím kole nebo v osmifinále. Big Three se snad pokaždé dostanou do semifinále, to je naprosto šílené."

Roddick, který devětkrát zakončil sezonu v Top 10 (2002 - 2010) a získal 32 titulů, je posledním americkým grandslamovým šampionem. Kariéru ukončil v roce 2012.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
paddy
Reagovat
Mayo
Keby len v tom, je toho oveľa viac, ako inak (:
Reagovat
paddy
zápas sice už probíhá přes 6 hodin, ale stihnete ještě skoro celou druhou půlku :)

https://www.youtube.com/watch?v=TyGO0RU7aVk
Reagovat
Krisboy
Já být tím novinářem, nenechal bych se odbýt a trošku naňho zatlačil: A kdyby skončili teď všichni tři, kdo by to byl?

Ale jinak má samozřejmě pravdu.
Reagovat
brixner
Vodůvodnit si to může každej po svym...
Já si ale myslim, že hlavní důvod bude ten, že má bobky z Rafy, ale hlavně z Rogera!! Já je mam taky z jedný sousedky, furt mi píše a já furt vodolávam, přitom to mam jen přes pár bloků! No, proč zrovna já bych měl řešit něčí měsíční půst, že jo...K týdle, kdybych naběh, tak mě rovnou vodvezou, špitály sou plný...Depá, todle jako né, mam přece rozum, i když takový vepřový, co se rozplejvá na talíři - to vona umí, už sem u ní pár desítek kil vochutnal, tak vo tom něco vim. Jenže sem teďkonc ňáko slabej na prsa, no, dam si holt konzervu a budu dál snít...třeba vo modrý vobloze a zelený trávě...:-)
Reagovat
a.magerova
Bych se nedivila, kdyby TO chlapci odpískali totálně... zdraví mají jen jedno... vydělávat aktivním tenisem už nemusí... tak co, tak nic, tak slez... ;-)
Reagovat
brixner
No, já mam těch zdraví asi víc! Víš kolikrát sem slyšel mi přát "Na zdraví?" Mam v tom všem už bordel, zlatá bordelmamá v Antwerpách :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist