Holding Hopi, který vlastní a vede František Piškanin & synové, udělal novou akvizici a to korona časům navzdory. „Získali jsme majoritu ve společnosti Perfect Canteen, kterou se svými společníky vybudoval Filip Sajler a která poskytuje prémiové stravování v kancelářských budovách a cateringové služby,“ uvedl pro Forbes David Piškanin, starší syn zakladatele a patriarchy byznysového rodu Františka Piškanina. Filip Sajler je známý kuchař, jenž uvádí pořad Kluci v akci a mimo jiné je také automobilový závodník.

Perfect Canteen má tržby zhruba 320 milionů korun a vaří pro firmy jako je Avast, O2, Sazka, Řízení letového provozu, Generali Česká pojišťovna nebo Moneta Money Bank. Najdete ji také v budově Aviatika v pražské Waltrovce, nebo po ni patří restaurace Automat Churchill u Vysoké školy ekonomické.

Zleva David Piškanin, Filip Sajler a Martin Piškanin | Foto Perfect Canteen

V první fázi Hopi, které se zabývá především logistikou v potravinářství, ale má také jogurtovou Hollandii a v poslední době hodně investuje do zemědělství, získalo 60 procent firmy s tím, že další opce umožňuje navýšit podíl až na 85 procent. V minoritě zůstává zakladatel Filip Sajler, který zároveň dál v nejvyšší pozici Perfect Canteen povede.

Cenu transakce ani jedna strana neuvedla, vzhledem k ziskovosti a záběru šlo o nižší jednotky stovek milionů korun. Obchod se pochopitelně začal dojednávat už před vypuknutím krize spojené s koronavirem, současná situace ho ale nezastavila.

„Není to tak, že bychom nějak zneužili aktuální situace. Naopak jsme obchod dotáhli. Pevně věříme, že to, co se děje kolem nás, brzo skončí a vrátíme se opět k normálnímu fungování. A Perfect Canteen je zdravá firma působící v nejlepších office centrech, které se opět rozjedou,“ říká David Piškanin, který spolu se svým mladším bratrem Martinem řídí Hopi na denní bázi.

Téměř pětimiliardový holding Hopi přinese firmě Perfect Canteen kapitálovou sílu a možnost rychleji investovat do rozšíření byznysu. Uvažuje se nejen o nových kantýnách a restauracích, ale také například o on-line rozvážce.

Navíc lze najít synergie s dalšími firmami v holdingu. Loni Hopi získalo německou firmu AD Delikatessen, která na trh dodává různé pochutiny a teď její výrobu stěhuje do Česka. Na její kapacity se tak mohou spolehnout i nově získané kantýny.

Hopi také vyhledává příležitosti v zemědělství, ke své dlouholeté Farmě Otročín loni přidalo jihočeskou farmu Bemagro. Cílem je mít co největší záběr v biozemědělství.