Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Místo fotbalové arény sklad materiálu. Stadion Santiago Bernabéu se proměnil

Ještě před pár dny se tam hrál fotbal, teď se zde skladuje zdravotnický materiál. Real Madrid přeměnil svůj stadion Santiago Bernabéu. Počet lidí infikovaných koronavirem ve Španělsku překročil 56 000, nemoc COVID-19 má v zemi z Pyrenejského poloostrova už více než čtyři tisíce obětí. Jakákoli pomoc je vítaná.

Stadion Realu Madrid změnil svou funkci
zdroj: ČTK/ZUMA

Real se dohodl s nejvyšší sportovní radou, že větší množství ochranných pomůcek a dalšího vybavení bude uskladněno na jednom místě, aby se ve španělské metropoli usnadnila a urychlila distribuce potřebných věcí lékařům a dalším lidem ze zdravotnictví.

Fotbalisté Realu se už na začátku týdne rozhodli společně financovat vypravení charterového letu, který do země zdravotnický materiál dopraví. Madridský klub v čele s prezidentem Florentinem Pérezem na boj proti koronaviru věnoval nespecifikovanou významnou částku.

Madrid a jeho okolí patří ve Španělsku stejně jako Katalánsko mezi silně zasažené regiony. Kvůli pozitivním testům v basketbalovém týmu je celý Real už více než týden v karanténě, mezi lidmi spojenými s klubem už si koronavirus vyžádal první oběti.

Minulý týden zemřel bývalý předseda "Bílého baletu" Lorenzo Sanz, nakažený je i další někdejší šéf klubu Fernando Martín.

Nadal chce vybírat miliony od španělských sportovců

V čase velké krize jeden z nejlepších tenistů světa Rafael Nadal vyzval španělské sportovce, aby se finančně zapojili do boje proti pandemii. Společně s basketbalistou Pauem Gasolem z Milwaukee přišel s iniciativou na podporu Červeného kříže. Prvním cílem je vybrat 11 milionů eur (299 milionů korun) na nákup ochranných pomůcek a vytvoření infrastruktury na pomoc postiženým rodinám.

"Cíl je jasný, vybrat 11 milionů eur na pomoc 1,35 milionu lidí. Věříme, že se připojí celý španělský sport. Pau a já už jsme přispěli a věříme, že se postaráte o to, aby tohle bylo naše největší vítězství," uvedl dvanáctinásobný šampion antukového Roland Garros.

Už dříve se do pomoci ve Španělsku zapojili argentinský fotbalista Lionel Messi z Barcelony a trenér Manchesteru City Pep Guardiola. Oba věnovali nemocnicím v Katalánsku milion eur.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články