e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Žatec zrušil čarodějnice i mažoretkový festival, opera snad bude na podzim

publikováno: 27.3.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Od poloviny března jsou zrušeny veškeré kulturní události včetně divadelních a filmových představení. Některé vstupenky na březen a duben do Městského divadla v Žatci zůstávají v platnosti, jiná představení a akce jsou zrušeny bez náhrady. O tom, zda a kdy bude open air opera se jedná.

Zcela zrušeny byly do konce sezóny všechny přenosy z Metropolitní opery v New Yorku. Držitelům abonentních vstupenek bude vrácena alikvotní část za tři neodehrané přenosy. V březnu divadlo bez náhrady zrušilo divadelní představení Obsluhoval jsem anglického krále a Vzhůru dolů. Zakoupené vstupenky na zrušená představení lze vrátit v pokladně divadla, která je otevřena v úterý a ve čtvrtek od 14,00 do 17,00 hodin.

Březnový koncert Vlasty Redla v žateckém divadle se uskuteční 3. října, divadelní představení Tohle není Maryša pak 16. října a koncert k přivítání jara s Felixem Slováčkem juniorem se bude konat 13. listopadu. Zábavná talk show Josefa Dvořáka je přesunuta na 23. listopadu. 

Z plánovaných dubnových akcí už je jistý termín činoherního představení Dva nahatý chlapi, který se bude konat v lednu následujícího roku. Zatím nejsou dojednané termíny dalších dubnových koncertů a představení. Vstupenky na odložená představení zatím zůstávají v platnosti nebo je možné je také vrátit v pokladně.

Zcela zrušené jsou plánované celoměstské akce až do května, a to dubnové čarodějnice v letním kině, květnový festival mažoretek a festival jazzových big-bandových ZUŠ orchestrů, který se měl konat 27. května. Jak informoval Karel Fiala z žateckého divadla, aktuálně se jedná o přesunutí open air opery Carmen na září 2020. "Zahájení předprodeje vstupenek na divadelní a filmová představení na měsíc duben a květen 2020 je prozatím pozastaven do odvolání," dodal Karel Fiala.

Foto: Městské divadlo Žatec.