Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wittkeho cílem je premiérové pódium

Wittkeho cílem je premiérové pódium

Nebude to však snadné

Stáj Fullin Race Academy vsadí v letošní sezoně TCR Eastern Europe na stejný tandem jako loni. Do jejích vozů značky Cupra totiž znovu usednou Petr Čížek a Carol Wittke. V loňském roce byl o něco úspěšnější český závodník, který celkově skončil na pátém místě, zatímco jeho německý týmový kolega obsadil šestou příčku.

Více se Čížkovi dařilo také z hlediska počtu dosažených pódií. Na stupně vítězů totiž vystoupil ve dvou případech, zatímco jeho parťák ani jednou. Letošní sezonu by ale Wittke se stejnou bilancí zakončil nerad a jeho cílem pro ročník 2020 je zisk premiérového umístění na stupních vítězů. Uvědomuje si však, že nepůjde o jednoduchý úkol.

„Dostat se na pódium bude velice obtížné. Ve startovním poli totiž nalezneme mnoho konkurenceschopných jezdců. Já ale doufám, že se to podaří a také jsem si to stanovil jako cíl. V týmu Fullin Race Academy mám dobrou oporu. Jejich přístup k práci je totiž velice profesionální a během své první sezony v jejich barvách jsem se toho opravdu hodně naučil,“ říká Wittke.

Petr Čížek jedoucí před Carolem Wittkem - v loňské sezoně častý obrázek. Foto: TCR Eastern Europe

TCR Eastern Europe ovšem letos nebude v rámci závodních víkendů ESET Cupu Wittkeho jediným polem působnosti. Po boku svého šéfa Petra Fulína se totiž představí rovněž ve vytrvalostních závodech třídy TC-3500. Zde jsme dvojici mohli vídat již loni. V celkovém hodnocení skončila čtvrtá.

Zdroj: FORMULE.cz