Perspektivní gólmani z nižších pater branže, jimž je věštěna prvoligová příslušnost?

Perspektivní gólmani z nižších pater branže, jimž je věštěna prvoligová příslušnost?

Pokud bychom brali v úvahu brankáře do třiadvaceti let, kteří si již oťukali nejvyšší soutěž, zmínit bychom museli Matouše Trmala ze Slovácka, Jana Stejskala z Mladé Boleslavi, Jindřicha Staňka z Plzně nebo Martina Jedličku z Dunajské Stredy, jehož tržní cena již přesahuje deset milionů korun. Ve druhé lize i ČFL však číhají na šanci i další mladé pušky, jejichž jednoznačným cílem je zaťukat na brány elitní společnosti, ať už to bude v Česku, na Slovensku, nebo jinde. Redakce eFotbal.cz vypichuje těchto šest perspektivních gólmanů...

Brankářské naděje, které si dělají zálusk na šanci v nejvyšší soutěži:

Jiří Letáček (21 let, Pardubice, cena: 300 tisíc eur)

Na dosavadní jízdě Pardubic druhou ligou se podílel deseti vystoupeními a pakliže by se již v průběhu podzimu nezranil, mohlo jich být ještě víc. Celkově už si za áčku týmu, který je doma na stadionu K Vinici, připsal jednatřicet soutěžních startů.

Hugo Jan Bačkovský (20 let, FC Sellier & Bellot Vlašim, cena 200 tisíc eur)

Na středočeské půdě, kde velí kouč Daniel Šmejkal, se Bačkovský dělí o herní vytížení s o pět let starším někdejším gólmanem Slavie, Kolína či Táborska Josefem Řehákem, který v přerušené druholigové sezoně odchytal o jeden zápas více.