Je přirozené přemýšlet o budoucnosti a o tom, co nám přinese. Obzvláště v dnešní nejisté době, kdy se světem šíří pandemie nového typu koronaviru. Ačkoliv bychom si všichni přáli vidět budoucnost růžově a pozitivně, seriáloví tvůrci nám často servírují pravý opak. Přírodní katastrofy, války, invaze, nukleární destrukce či smrtící virus. To vše může být příčinou zkázy lidstva. Podívejte se na ty nejlepší seriály z postapokalyptického světa a zabavte se po dobu karantény. 

-reklama-


Colony

Datum vydání: 14. ledna 2016
Země původu: USA
Domovská stanice: USA Network
Průměrná délka epizody: 42 minut
Počet sérií: 3
Žánr: Drama / SciFi / Postapokalyptický

Hrají: Josh Holloway (Will Bowman), Sarah Wayne Callies (Katie Bowman), Peter Jacobson (Alan Snyder), Tory Kittles (Broussard), Amanda Righetti (Madeline), Alex Neustaedter (Bram Bowman)

Příběh se odehrává v nedaleké budoucnosti v Los Angeles, které je pod okupací vetřelců. Někteří lidé si zvolili spolupráci s místními autoritami a mají tak v nově nastoleném pořádku privilegia. Jiní se přidali k rebelům a musí čelit následkům.

Cordon

Datum vydání: 10. března 2014
Země původu: Belgie
Domovská stanice: VTM
Počet sérií: 2
Žánr: Drama / Postapokalyptický

Hrají: Wouter Hendrickx (Jokke Deelen), Liesa Van der Aa (Jana), Tom Dewispelaere (Lex Faes), Veerle Baetens (Katja), Mieke De Groote (Sabine Lommers) a další…

Hrdinové tohoto seriálu jsou odstřiženi od okolního světa a od všech, které milovali. Všichni, které znali, byli infikováni smrtícím virem. A tak jsou nuceni žít v prostoru zvaném Cordon, který je střežen vojskem.

Day 5

Datum vydání: 19. června 2016
Země původu: USA
Domovská stanice: Rooster Teeth
Průměrná délka epizody: 45 minut
Počet sérií: 2
Žánr: Drama / SciFi / Thriller / Postapokalyptický / Webseriál

Hrají: Jesse C. Boyd (Jake), Walker Satterwhite (Sam), Stephanie Drapeau (Ally), Davi Jay (Ellis)

Jednoho dne se drogově závislý Jake probudí do tichého rána. Ulice jsou prázdné. Svět totiž zasáhla spací epidemie a většina populace přes noc zemřela ve svých postelích. Nyní se hrstka přeživších musí vypořádat s faktem, že jsou posledními lidmi na světě.

Hard Sun

Datum vydání: 6. ledna 2018
Země původu: Velká Británie
Domovská stanice: BBC One
Průměrná délka epizody: 60 minut
Počet sérií: 1
Žánr: Drama / Krimi / Postapokalyptický

Hrají: Jim Sturgess (DCI Charlie Hicks), Agyness Deyn (DI Elaine Renko), Derek Riddell (DCS Roland Bell), Nikki Amuka-Bird (Grace Morrigan), Varada Sethu (DS Mishal Ali), Jojo Macari (Daniel Renko)

Detektivové Elaine Renko a Robert Hicks jsou pracovní parťáci, ale zároveň nepřátelé. Svět se každým dnem blíží ke své destrukci, a tak se musí naučit spolu vycházet, aby udrželi pořádek a ochránili své blízké.

Jeremiah

Datum vydání: 3. března 2002
Země původu: USA / Kanada
Domovská stanice: Showtime
Průměrná délka epizody: 60 minut
Počet sérií: 2
Žánr: SciFi / Akční / Dobrodružný / Drama / Postapokalyptický

Hrají: Luke Perry (Jeremiah), Malcolm-Jamal Warner (Kurdy), Peter Stebbings (Markus Alexander), Ingrid Kavelaars (Erin) a další…

Píše se rok 2021. Je tomu 15 let, kdy došlo k tragédii, při které smrtící virus vyhubil skoro všechny lidi. Jediní co přežili, byli ti, kteří neprošli pubertou. Nyní dospěli a musí žít v tom, co ze světa zbylo. Mohou se spokojit se živořením, nebo se pokusit vybudouvat nový svět.

Jericho

Datum vydání: 20. září 2006
Země původu: USA
Domovská stanice: CBS
Průměrná délka epizody: 43 minut
Počet sérií: 2
Žánr: Drama / SciFi / Postapokalyptický

Hrají: Skeet Ulrich (Jake Green), Sprague Grayden (Heather Lisinski), Lennie James (Robert Hawkins), Pamela Reed (Gail Green), Kenneth Mitchell (Eric Green) a další…

Skupina cizích lidí je nucena se naučit žít pospolu, když se za neovyklých okolností ocitnou v kansasském městě Jericho. Na obzoru města se objeví atomový hřib. Ameriku totiž napadli teroristé a místní lidé, kteří jsou v izolaci, se mohou jen dohadovat, zda jsou jediní, kteří zůstali naživu. Komunikace a energetické zdroje jsou mimo provoz, a tak je Jericho uvrženo do strachu z neznámého a chaosu.

Wayward Pines (Městečko Pines)

Datum vydání: 14. května 2015
Země původu: USA
Domovská stanice: Fox
Průměrná délka epizody: 42 minut
Počet sérií: 2
Žánr: Drama / Thriller / Mysteriózní / Postapokalyptický

Hrají: Jason Patric (Dr. Theo Yedlin), Tom Stevens (Jason Higgins), Kacey Rohl (Kerry Campbell), Djimon Hounsou (CJ Mitchum), Nimrat Kaur (Rebecca Yedlin), Josh Helman (Xander Beck), Toby Jones (David Pilcher) a další…

Agent tajné služby Ethan Burke pátrá po svých pohřešovaných kolezích. Během cesty dojde k nehodě. Ethan se probudí v nemocnici v městečku Wayward Pines v Idahu. Na první pohled je vše dokonalé, ale místní lidí se chovají podivně. Navíc se nemůže s nikým telefonicky spojit a ani město opustit. V odhalení pravdy mu brání všichni, na které narazí. Na první pohled se může zdát, že seriál s postapokalyptickou tématikou nemá nic společného, a že se spíše jedná o nějaké vládní spiknutí. Pravdu se však divák dozví zhruba v polovině první série.

El barco (Na lodi)

Datum vydání: 17. ledna 2011
Země původu: Španělsko
Domovská stanice: Antena 3
Průměrná délka epizody: 75 minut
Počet sérií: 3
Žánr: Akční / Drama / SciFi / Mysteriózní / Postapokalyptický

Hrají: Juanjo Artero (Ricardo Montero), Mario Casas (Ulises), Blanca Suárez (Ainhoa Montero), Irene Montalà (Julia Wilson), Luis Callejo (De la Cuadra) a další…

Během zprovoznění urychlovače částic dojde k nehodě, v jejímž následku dojde k celosvětové katastrofě, kterou přežije jen hrstka lidí, kteří jsou během té doby na školní lodi. Po bouři zjišťují, že celý okolní svět se nachází na dně oceánu a oni jsou jediní, kdo zůstal naživu.

The Last Man on Earth (Poslední chlap na Zemi)

Datum vydání: 1. března 2015
Země původu: USA
Domovská stanice: Fox
Průměrná délka epizody: 22 minut
Počet sérií: 4
Žánr: Komedie / Postapokalyptický

Hrají: Will Forte (Phil Tandy Miller), Kristen Schaal (Carol Pilbasian), January Jones (Melissa Chartres), Mel Rodriguez (Todd), Cleopatra Coleman (Erica), Mary Steenburgen (Gail Klosterman), Keith L. Williams (Jasper)

Opět rok 2021 a opět další apokalypsa. Na Zemi se nachází jen jeden muž, který se snaží zabavit. Phil si může dělat co chce, kdy chce a kde chce. To, co se zpočátku zdálo jako výhoda, se záhy mění v problém. Brzy ovšem zjistí, že těch „posledních“ je přeci jen víc. Komedie plná černého humoru a občas až nechutých scén, které jsou v podání nablblého Tandyho vlastně celkem roztomilé. Poslední muž je zdařilou parodií na postapokalytické seriály.

The Last Ship (Poslední loď)

Datum vydání: 22. června 2014
Země původu: USA
Domovská stanice: TNT
Průměrná délka epizody: 42 minut
Počet sérií: 5
Žánr: Drama / Akční / Postapokalyptický

Hrají: Eric Dane (CO CDR Tom Chandler), Adam Baldwin (XO Mike Slattery), Bridget Regan (Sasha Cooper), Charles Parnell (CMC Russell Jeter), Jocko Sims (Lt. Carlton Burk) a další…

Seriál je adaptací stejnojmenného románu Williama Brinkleye, který se soustředí na posádku bitevní lodě USS Nathan James. Po globální katastrofě byl zničen celý svět a lidé na lodi jsou jedni z mála, kteří přežili.

Survivors (Přežít!)

Datum vydání: 23. listopadu 2008
Země původu: Velká Británie
Domovská stanice: BBC
Průměrná délka epizody: 60 minut
Počet sérií: 2
Žánr: SciFi / Drama / Postapokalyptický

Hrají: Julie Graham (Abby Grant), Max Beesley (Tom Price), Paterson Joseph (Greg Preston), Zoe Tapper (Anya Raczynski), Phillip Rhys (Aalim Sadiq) a další…

Remake seriálu ze 70. let se odehrává v současnosti a sleduje skupinu lidí, kteří přežili pandemii, která vyhubila 99,9 % populace. Ti, kteří přežili, musí čelit novému světu. Čistá voda, elektřina, všechny moderní vymoženosti jsou pryč. Neexistuje už ani zákon, policie ani bezpečí.

Revolution (Revoluce)

Datum vydání: 17. září 2012
Země původu: USA
Domovská stanice: NBC
Průměrná délka epizody: 44 minut
Počet sérií: 2
Žánr: Drama / SciFi / Postapokalyptický

Hrají: Billy Burke (Miles Matheson), Tracy Spiridakos (Charlie Matheson), Elizabeth Mitchell (Rachel Matheson), Zak Orth (Aaron Pittman), Giancarlo Esposito (Tom Neville) a další…

Svět se nenávratně změnil. Města jsou vylidněná, o moc bojují militantní skupiny a veškeré moderní technologie přestaly fungovat. Zdá se, že došlo k narušení fyzikálních zákonů. Rodina Mathesonových se snaží přijít na to, jak světu energii vrátit.

The 100 (Prvních 100)

Datum vydání: 19. března 2014
Země původu: USA
Domovská stanice: The CW
Průměrná délka epizody: 44 minut
Počet sérií: 7
Žánr: Drama / SciFi / Postapokalyptický

Hrají: Eliza Taylor (Clarke Griffin), Bob Morley (Bellamy Blake), Marie Avgeropoulos (Octavia Blake), Lindsey Morgan (Raven Reyes), Henry Ian Cusick (Marcus Kane), Paige Turco (Dr. Abigail Griffin), Devon Bostick (Jasper Jordan), Christopher Larkin (Monty Green), Richard Harmon (John Murphy) a další…

97 let poté, co byl svět zničen nukleární apokalypsou, se přeživší lidé na orbitální stanici rozhodnou, že vyšlou 100 mladistvých delikventů zpět na Zemi, aby zjistili, zda je již obyvatelná. The 100 je jeden z aktuálně nejúspěšnějšch seriálů s postapokalyptickou tématikou. A to především díky ojedinělému námětu a skvělým hereckým výkonům. Stějně jako u podobných seriálů, je třeba se připravit na leckdy nečekaný vývoj charakterů a smrt oblíbených postav.

The Rain

Datum vydání: 4. května 2018
Země původu: Dánsko
Domovská stanice: Netflix
Průměrná délka epizody: 40 minut
Počet sérií: 2
Žánr: Drama / Thriller / SciFi / Postapokalyptický

Hrají: Alba August (Simone), Lucas Lynggaard Tønnesen (Rasmus), Lars Simonsen (Frederick), Jessica Dinnage (Lea), Sonny Lindberg (Lea), Angela Bundalovic (Beatrice), Mikkel Følsgaard (Martin) a další…

Deset let poté, co agresivní virus vyhubil většinu obyvatel Skandinávie, se sourozenci Simone a Rasmus odváží opustit bezpečí bunkru a společně s dalšími mladými přeživšími vyrazí na nebezpečnou cestu za odhalením původu této nákazy. Seriál byl od počátku přirovnávám k The 100. Spojitost je ovšem jen v žánru a faktu, že hlavními hrdiny jsou mladí lidé.

Into the Badlands (Pustiny)

Datum vydání: 25. listopadu 2015
Země původu: USA
Domovská stanice: AMC
Průměrná délka epizody: 43 minut
Počet sérií: 3
Žánr: Drama / Akční / Postapokalyptický

Hrají: Daniel Wu (Sunny), Orla Brady (Lydia), Sarah Bolger (Jade), Aramis Knight (M.K), Emily Beecham (The Widow) a další…

V zemi, která je ovládána feudálními barony, se odehrává příběh válečníka Sunnyho. Ten se společně s malým chlapcem rozhodne vydat na cestu, která by je mohla dovést do lepšího světa. Bohužel existují takoví, kteří jim tento záměr budou chtít zkazit.

12 Monkeys (12 opic)

Datum vydání: 16. ledna 2015
Země původu: USA
Domovská stanice: SYFY
Průměrná délka epizody: 45 minut
Počet sérií: 4
Žánr: Drama / Mysteriózní / Fantasy / SciFi / Thriller / Postapokalyptický

Hrají: Aaron Stanford (James Cole), Amanda Schull (Dr. Cassandra Railly), Noah Bea (Aaron Marker), Demore Barnes (Whitley), Kirk Acevedo (Ramse), Barbara Sukowa (Katarina Jones), Emily Hampshire (Jennifer Goines)

Seriál na motivy stejnojmenného filmu z roku 1995. Děj sleduje cestovatele časem, který se vrací z postapokalyptické budoucnosti, aby lokalizoval a následně zneškodnil zdroj smrtelného moru, který vyhubí lidskou rasu.


Chybí Vám zde nějaký Váš oblíbený seriál? Doporučte jej níže v komentářích. 

Seriály se zombie tématikou jsme na tento seznam nezařadili úmyslně, většina zde uvedených se týká katastrof typu pandemie a jaderná válka.

-reklama-