Marek Lambora je snem mnoha českých dívek. Do povědomí diváků se dostal zejména účinkováním v seriálu Slunečná, kde hraje bohatého synka Janka Linharta. Kromě něho má na kontě i několik dalších rolí, kvůli kterým jeho fanynky nemůžou spát. Než se objevil na televizní obrazovce, cesta to byla dlouhá. Nejprve dostal angažmá v Divadle na Vinohradech, kde kritiky zaujal v roli Romea v Shakespearově hře Romeo a Julie. O představení byl následně takový zájem, že bylo na pět let vyprodáno.

Později vyhrál televizní soutěž Tvoje tvář má známý hlas, která mu definitivně otevřela dveře do šoubyznysu. Role prince na sebe nenechala dlouho čekat. Toho ztvárňuje v nové fantasy pohádce s názvem Princezna zakletá v čase, kde dokonce i zpívá. „Bylo to pro mě zatím asi nejtěžší zpívání a to z důvodu toho, že se snažíte zpívat, jako kdybyste vůbec nezpívali - aby to zapadlo do situace ve filmu. To jsem ještě nedělal a jak říkám, dalo mi to poměrně zabrat,“ svěřil se na svém Instagramu Marek.

V pohádce Princezna zakletá v čase hraje prince

Opravdovou slávu mu však zajistil až seriál Slunečná. Jeho role patří k těm méně charakterním, ale i tak se na něj hezky dívá. Markovi však zájem fanynek nevadí, ba naopak. Ve společnosti je rád. „Jsem spíš městský typ. Mám rád přírodu a výlety, ale neumím si zatím představit, že bych si koupil dům na samotě a do Prahy dojížděl hodinu a půl. Potřebuji kontakt, povídat si s lidmi a být někde ve společnosti,“ prozradil portálu deník.cz.

Marek Lambora miluje společnost

Roli v seriálu Slunečná považuje za opravdovou příležitost. „Myslím, že má v sobě spoustu nových věcí. Hraju podnikatele Janka, jehož firma se stará o velký byznys. Jsou to takoví „vlci z Wall Street“, kteří skupují a prodávají elektrárny a jsou v tom dobří,“ svěřil se v rozhovoru. „Podobnou linku jsem tady v seriálu ještě neviděl. Zajímavý střet je i to, že se pražská zlatá mládež dostane na statek mezi lidi, kteří berou život úplně jinak,“ vysvětluje Lambora. Svěřil se také, že natáčení nebyl žádný med.

Soutěž Tvoje tvář má známý hlas s přehledem vyhrál

„Ze začátku to bylo těžší. Začínali jsme s exteriéry na statku, kde to bylo prima, točilo se v podstatě filmovým způsobem na dvě kamery. Pak jsme ale přišli do ateliéru, který byl pro všechny nový. Bylo v něm tím pádem i víc prostoru pro zpoždění nebo jiný zádrhel,“ vysvětloval Lambora. „Protože ale štáb znám z předchozího televizního projektu a všichni jsou velmi milí, na natáčení se vracím hrozně rád. I když někdy začínáme strašně brzy ráno, a já jsem naopak docela noční pták,“ dodal jeden z nejpopulárnějších herců současnosti.