Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pražská Charita otevřela stanové městečko pro lidi bez domova. Omezí tím jejich pohyb po ulicích

Datum publikace30. 3. 2020, 10.00
TiskTisk

I během nouzového stavu, kdy lidé musí omezit pohyb na veřejnosti, jsou lidé bez domova nuceni trávit čas na ulici. Běžné sociální služby, jako jsou noclehárny či denní centra, jsou ze své povahy otevřeny jen určitou část dne. Dosud lidé bez přístřeší neměli místo, kde by mohli zůstávat nepřetržitě. To řeší nové „stanové městečko“ v Praze-Troji. Lidé bez přístřeší tu mohou přenocovat ve stanech, vysprchovat se a získat potravinovou pomoc.

„Běžnou noclehárnu musí bezdomovec ráno opustit. Stanové městečko nikoli. Je žádoucí eliminovat pohyb lidí bez domova na ulicích, nabídnout jim odpovídající hygienické zázemí a ochranné prostředky (roušky). Lidé budou motivováni, aby v městečku zůstávali po celý den,“ vysvětluje Stanislav Fiala, ředitel Azylového domu sv. Terezie.

Stanové městečko slouží od 26. března až 70 osobám. Službu zajišťuje Arcidiecézní charita Praha ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy. „O chod městečka se starají naši pracovníci spolu s dobrovolníky,“ dodává Stanislav Fiala.

Autor článku: Tereza Myslilová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou