<

Kdo je na odchodu z Chomutova? Jeho opory to zkusí v extralize

Foto: Kateřina Kundertová

Švédský obránce Viktor Lang a mladý centr Filip Suchý (na fotce) mají z prvoligového Chomutova namířeno do nejvyšší soutěže. Ve hře je i odchod střelce Petra Stloukala.

V rozhovoru na chomutovském webu to naznačil trenér Miroslav Buchal. Do jakých klubů konkrétně povedou jejich kroky, to ovšem nezmínil.

„Lepšího beka než Viktora jsem zatím snad nikdy netrénoval. Je vidět, že ve Švédsku pracují s obránci výborně," chválí Buchal čtyřiadvacetiletého Langa.

Urostlý Švéd se zařadil k nejlepším defenzivním obráncům Chance ligy. Když byl Lang na ledě, Chomutov v podstatě nedostával góly. Kromě toho pomáhal i s produktivitou: v 54 zápasech získal sedmnáct bodů (5+12).

Buchala těšil také progres někdejšího mládežnického reprezentanta Filipa Suchého, který zaujal v Chomutově (56 utkání, 15+22) i na střídavých startech v Plzni (8 zápasů, 0+1).

„Před sezonou moc lidí nevědělo, že existuje nějaký Filip Suchý. A on ukázal, že je neskutečně šikovný. Není divu, že po něm sáhne extraliga stejně jako po Viktoru Langovi," prozradil Buchal na pirátských stránkách.

Otazník potom visí nad pokračováním nejlepšího střelce (23 g) a nejproduktivnějšího hráče (51 b) týmu Petra Stloukala. „Ke konci sezony naznačoval, že by rád zkusil zahraničí, ale ani u něj to ještě není úplně definitivní. Takže opravdu uvidíme,“ uvedl Buchal.

„Před sezonou moc lidí nevědělo, že existuje nějaký Filip Suchý. A on ukázal, že je neskutečně šikovný."

No a jak na tom bude samotný Buchal? Zůstane?

„Vedení mi naznačovalo, že by chtělo, abychom s Petrem Martínkem pokračovali. My bychom rádi pokračovali, ale teď záleží, jak se všechno vyvine i mimo sport,“ uzavřel Buchal rozhovor pro web piratichomutov.cz.

Foto: Kateřina Kundertová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz