Do pomoci bezdomovcům se v Praze zapojila i Arcidiecézní charita

Do pomoci bezdomovcům se v Praze zapojila i Arcidiecézní charita

Arcidiecézní charita se v Praze zapojila do pomoci města bezdomovcům v době opatření proti koronaviru. Na starost si vzala nové stanové městečko v pražské Troji, které by mělo přispět k omezení pohybu lidí po ulicích. Slouží až 70 lidem. 

„Klienti mají zajištěnou stravu třikrát denně, mohou i zajít do sprchy a na záchod. Také dostanou základní ochranné pomůcky. Minimálně však roušku,“ přiblížil novou nonstop službu ředitel Azylového domu sv. Terezie Stanislav Fiala. „Apelujeme na ně, aby co nejméně opouštěli městečko, a zároveň ještě sledujeme, v jakém zdravotním stavu tam lidé jsou,“ popsal další službu Fiala.

Veškeré náklady hradí město a do spolupráce se podle Fialy zapojily všechny pražské neziskové organizace, které pracují s bezdomovci. „Další stanové městečko má například Naděje a Armáda spásy se nabídla na zajišťování ubytování pro bezdomovce v hostelech.“

Arcidiecézní charita Praha v nejbližší době neplánuje svou pomoc ještě rozšiřovat, protože sama má aktuálně nedostatek lidí. „Jsme na půlce personálu, protože některé kolegyně se doma starají o děti, někdo je nemocný a podobně,“ vysvětlil situaci v azylovém domě, který i nadále poskytuje všechny služby jako před propuknutím epidemie. "O chod městečka se starají naši pracovníci spolu s dobrovolníky," dodal Fiala. Stanové městečko funguje od 26. března.

Foto: https://praha.charita.cz/

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony