Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dobrodinec daroval nemocnici v Havířově 840 tisíc! Nakoupili přístroje na infekční oddělení

Autor: ptt - 
30. března 2020
14:56

Soukromý podnikatel z Havířova daroval místní nemocnici přístroje za 840 tisíc korun! Technika, kterou nemocnice neměla, ulehčí práci zdravotníkům a pomůže pacientům.

„Oslovil nás pan Vojtěch Filsák z firmy Vinamet, že by rád poskytl dar nemocnici, takže jsme se domluvili na pořízení deseti infuzních pump a deseti lineárních dávkovačů, které potřebujeme na infekčním oddělení,“ řekl ředitel havířovské nemocnice Norbert Schellong.

Přístroje ušetří čas vytíženému personálu, který tak nemusí stát u pacienta a aplikovat mu několik minut injekčně léky. To za ně zvládnou zakoupené přístroje.

Tři vážné nemocní pacienti

Na infekčním oddělení nyní leží pět pacientů pozitivních na Covid 19, tři ve vážnějším stavu leží na JIP. Havířovská nemocnice má celkovou kapacitu čtyřiceti míst na infekčním oddělení.

„V Havířově bydlím a infekční oddělení havířovské nemocnice pokrývá velkou spádovou oblast. Proto jsem si zjistil, co teď zdravotníci potřebují, a přístroje jsem koupil. Spousta lidí pomáhá, šijí roušky, rozváží jídlo. Každý podle svých možností. Já měl možnost darovat přístroje, které pomůžou pacientům, tak jsem to udělal,“ řekl Vojtěch Filsák. 

VIDEO: Tiskovka VFN v Praze o pacientu léčeném Remdesivirem.

Video  Tiskovka VFN o pacientu léčeném Remdesivirem  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa