Hlavní obsah

10 tipů na snímky Woodyho Allena: Annie Hall, Vicky Cristina Barcelona nebo Půlnoc v Paříži

Novinky, mim

Woody Allen patří mezi nejznámější režiséry. Ve filmech, které režíruje, často i hraje a píše k nim scénáře. Jaké snímky z jeho tvorby vám můžeme jen doporučit?

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen

Článek

1. Annie Hallová

Tento film bývá označován jako Allenův nejlepší. V ústřední dvojici s ním se zde objevila Diane Keatonová, kterou se ve filmu Allen snaží přesvědčit, aby s ním žila. Romantická komedie měla premiéru v roce 1977.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

2. Půlnoc v Paříži

Tato romantická komedie vznikla v roce 2011 a vypráví o tom, jak Gil (Owen Wilson) a Inez (Rachel McAdamsová), kteří se mají brát, odjedou i s rodiči Inez do Paříže. Zatímco Gil je romantik, Inez kráse Paříže nepropadla. Gil se při procházce městem dostane do minulosti a setkává se s umělci, kteří sdílí jeho názor na francouzskou metropoli – potká například Salvadora Dalího nebo Pabla Picassa.

10 tipů na filmy s Bradem Pittem, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

3. Hana a její sestry

Hana (Mia Farrowová) se pravidelně setkává se svými sestrami Holly (Dianne Wiestová) a Lee (Barbara Hersheyová), aby společně probraly události uplynulého týdne. Neříkají si ale vše... Film měl premiéru roku 1986.

Johnny Depp je mistr převleků. 10 tipů na filmy s hollywoodským krasavcem

Film

4. Vicky Cristina Barcelona

Dvě americké kamarádky přijedou do Barcelony na dovolenou. Vicky má před svatbou a je „ta zodpovědná“, Cristina je „ta volnomyšlenkářská“. Seznámí se s charismatickým Španělem Juanem a jeho manželkou Marií. Cristina s nimi začne žít a nakonec jejich kouzlu propadne i Vicky. Ohrozí to její svatbu? Film s Javierem Bardemem, Scarlett Johanssonovou, Rebeccou Hallovou a Penélope Cruzovou v hlavních rolích vzniknul roku 2008.

10 tipů na snímky s oscarovým hercem Leonardem DiCapriem

Film

5. Jasmíniny slzy

Film z roku 2013 vypráví o zhýčkané dámě Jasmine, které se jednoho dne rozpadne manželství. Odstěhuje se proto k sestře a musí začít pracovat, což dělá s velkou nelibostí. Musí přijít na to, co vlastně chce. Hráli zde například Cate Blanchettová, Alec Baldwin, Sally Hawkinsová a Peter Sarsgaard.

10 tipů na filmy pro ženy: Dámy, tyto snímky vám zlepší den

Film

6. Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat)

Woody Allen přenesl příručku o sexu doktora Davida Reubena na plátno. Povídkový film rozdělený na kapitoly měl premiéru roku 1972 a kromě Allena tam hrál například John Carradine.

10 filmů, které dostaly Oscara a měli byste je vidět

Film

7. Do Říma s láskou

Film, který měl premiéru roku 2012, je složen ze čtyř povídek. V prvním příběhu přijíždí do italské metropole manželský pár, aby poznal nastávajícího své dcery, v druhém příběhu má prostitutka za úkol splnit jakékoliv přání klientovi, ve třetím příběhu si dav splete muže s filmovou hvězdou, čímž se mu život otočí o 180 stupňů, a ve třetím příběhu sledujeme osud mladého páru. V komedii, která měla premiéru roku 2012, hráli například Jesse Eisenberg, Ellen Pageová, Woody Allen, Penélope Cruzová, Alec Baldwin, Roberto Benigni, Greta Gerwigová, Judy Davisová, Ornella Mutiová a Isabella Ferrariová.

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

8. Cafe Society

Jesse Eisenberg, Steve Carell, Kristen Stewartová a Blake Livelyová hrají ústřední postavy tohoto romantického snímku z roku 2016. Bobby odjede z Bronxu do Hollywoodu a pracuje jako poslíček u svého strýčka, který je mocným agentem filmových hvězd. Zamiluje se do jeho asistentky Vonnie, která si ho ale nechce vzít. Bobby se tedy vrátí do New Yorku a začne pracovat v klubu svého bratra. Tam se seznámí s Veronikou, kterou si vezme a má s ní děti. Idylka trvá až do doby, než se ve dveřích klubu objeví Vonnie.

10 tipů na filmy od Tima Burtona, mistra fantazie

Film

9. Deštivý den v New Yorku

Gatsby a Ashleigh jedou do New Yorku. Ashleigh má domluvený rozhovor s filmovým režisérem a Gatsby jí pak chce ukázat zákoutí tohoto města. Jenže místo společných chvil stráví Ashleigh neplánovaně den ve společnosti filmových velikánů a Gatsby se sestrou své bývalé přítelkyně. Tato romantická komedie měla premiéru roku 2019 a hráli v ní například Timothée Chalamet, Elle Fanningová, Selena Gomezová, Jude Law, Diego Luna, Liev Schreiber a Rebecca Hallová.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

10. Manhattan

Další Allenův film z New Yorku. Tento měl premiéru roku 1979 a režisér v něm kromě vztahové linie dokumentuje svou lásku k americké metropoli. Zahráli si tam například Woody Allen, Diane Keatonová a Meryl Streepová.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám