Byl počátek března a hodiny před chvílí odbíjely půlnoc. V operačním středisku jihomoravské záchranky v té pozdní době sloužil operátor Jakub Pavlíček. O chvíli později zavolal na tísňovou linku mladý muž, jehož žena začala nečekaně rodit.

Tatínek poslouchal

Tatínek skvěle spolupracoval, poslouchal moje rady a dělal všechno správně, ničeho se nebál. Bylo jasné, že to půjde hodně rychle, děťátko hodně spěchalo ven,“ popsal situaci Pavlíček.

Na místo okamžitě vyrazil lékař, záchranářská posádka a inspektor provozu. „Když jsme přijeli na místo, byla venku hlavička a za chvíli se nám společnými silami podařilo přivést na svět miminko,“ uvedla zasahující lékařka Sylva Táborská.

Kristýnka chtěla brášku

Ta ocenila postoj maminky. „Byla statečná! Dobrým znamením bylo, že chlapeček hned plakal, byl na první pohled zdravý. Je to nepopsatelný pocit, když vše takto dobře dopadne,“ dodala lékařka.

Chlapeček nepotěšil jen rodiče a záchranáře, ale i svou starší sestřičku Kristýnku. „Nevěděli jsme dopředu, zda to bude chlapec, či dívka, chtěli jsme mít překvapení. Dcerka nám ale od počátku říkala, že to bude kluk a moc se na něj těšila,“ přiznala šťastná maminka.


Tomáškovi bude nyní měsíc a rodina se rozhodla záchranářům sdělit své díky a poslat fotku obou svou ratolestí. „Všem, kteří nám pomohli, bych moc rád poděkoval. Paní doktorce, záchranářům i operátorovi na lince. Telefon položil až ve chvíli, kdy měl jistotu, že je vše v pořádku. Jste velcí profesionálové, jsme moc vděční,“ dodal šťastný tatínek.

VIDEO: Ani v tomto případě se nestihla maminka dostat na porodní sál, porodila už na chodbě.