Martin Stranka – Dechem

Publikováno: 31. března 2020 | autor Kateřina Davidová
Martin Stranka – Dechem

V pondělí 2. března 2020 jsem se zúčastnil vernisáže dnes už světoznámého fotografa Martina Stranky, autora skládaných fotografií, které si sám mnohokrát i velmi složitě vymýšlí.

Text a fotografie: Richard Horák, www.richard-horak.cz, www.facebook.com/fotorichardhorak

Námětem jeho fotografií je často kontrast mezi člověkem a přírodou. Jeho kompozice je mnohdy na první pohled až šílená, kdy například (podle jeho slov) nechal dopravit do Vysokých Tater menší letadlo, aby výsledná složená fotografie se zvířaty působila na diváka autenticky. Na výstavě v pražském Mánesu představí 51 převážně velkoformátových fotografií. Jeho tvorba, kterou dosud vystavoval spíše v zahraničí, je v takové míře k vidění v České republice poprvé.Martin Stranka

Kromě fotografií, které sám vytváří z nafocených částí, jež pak skládá v rámci postprodukce ve Photoshopu, začal v poslední době také fotit…

Celý článek si můžete přečíst v dubnovém tištěném či elektronickém vydání časopisu FotoVideo. A co v něm najdete dalšího, si přečtěte: ZDE.

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji, a ještě k tomu jen za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! PŘEDPLATNÉ I S DÁRKY vybírejte: ZDE.

Časopis FotoVideo

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.