Vzkazy ze Samotky: Náš vychytaný rodinný život šel do háje, místo klidu máme válečné bojiště

31. březen 2020

„Závidím všem single mileniálům, že mají čas přemítat o sobě, uklidit si a podobně. Naše karanténa je spíš jako bojiště a ponorka,“ říká ve vzkazu na Samotku máma dvou malých kluků Jitka. Izolace ji zastihla ve chvíli, kdy se po pěti letech na mateřské chystala vrátit zpět do práce. Poslechněte si vzkazy ze Samotky, na kterou se ozvaly i influencerky Gábina Heclová nebo Naomi Adachi.

„Strašně se mi stýská a nevím, kdy se budu moci zase vrátit,“ říká Naomi Adachi. Japonsko si připomíná šleháním Matcha a sledováním japonských filmů. Poměrně snadno se s izolací vyrovnává Gábina Heclová, ale i ona na závěr pozitivního vzkazu říká: „Už aby to skončilo!“

Poslechněte si vzkazy ze Samotky o domácích válkách a čekání na návrat do starých kolejí.

Jaký je život ve společenské izolaci pro vás? Ozvěte se nám na e-mail radiowave@rozhlas.cz. Pošlete nám minutovou nahrávku o tom, jak se cítíte, co děláte, co je pro vás těžké, co vám dělá radost a pomáhá nebo co jste zjistili o sobě nebo lidech kolem vás. Vaše vzkazy a postřehy zpracujeme do příští Samotky s psychoterapeutem Honzou Vojtkem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.