Vás po mnoho let oblbovali – a za vaše peníze…

Na facebookovém profilu tiskové mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovové se 29. března objevil její komentář, nebo spíš výzva:

Kolik telefonátů, dopisů, oznámení jsem dostala za posledních 5 dní. Z celého světa. A nejen já, ale i call-centrum, jehož zprávy ručně probíráme v úřadu pro tisk a informace ministerstva zahraničí, kde pomáháme kolegům, i telefonáty naprosto neznámých lidí z Filipín, kteří kromě telefonu a dokladů nic jiného nemají, i křik matky, že její dcera je v Praze sama…

Regiony, zmocněnci. Turisté, poslanci, ženy v domácnosti, dálkoví řidiči…

Ale o jednom telefonátu vám chci povědět zvlášť.

Volali mi včera lidé. Osobně je neznám. Hmotně zajištění, jak se ukázalo. Dokonce bohatí, velmi bohatí, a to natolik, že:

„Chceme poslat do Londýna soukromé letadlo pro našeho chlapce. Žije tam už dlouho.“
„A co se stalo?“
„Jak to, co se stalo? Tam je kolaps!“
„To není možné, je to přece bašta civilizace. Takže nebude lépe, když tam zůstane?“
„Jaká civilizace! V Anglii nám anulovali zdravotní pojištění! Žádné závazky. Test stojí 450 liber. Jen do Ruska chceme, jen do Ruska!“

Oblbovali vás po mnoho let a za vaše peníze. Ohlupovali jste sami sebe brakem, iluzí, místo abyste podporovali svoji zemi a svůj lid, který s obrovským úsilím, trpělivostí a láskou obnovoval stát po rozpadu SSSR a kolapsu let devadesátých. Takže v dalších mnoha zemích, kterým jste přivezli peníze, kde jste kupovali nemovitosti a budovali byznys, vám teď ukázali dveře… Tvrdě a bez emocí, se slovy „nic osobního, jen byznys“.

A teď… teď jsou fronty na světových letištích a výkřiky: „Jsme občané Ruska!“
Skutečně?
Jsme občany ze zákona,“ vysvětlují a sfoukávají prach z ruských pasů.
Takže buďte tak laskavi, a začněte od základů – úcty k zemi a jejímu lidu.

Zdroj: Facebook Marie Zacharovové

Překlad: st.hroch 200330

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Platby

Líbil se vám článek?
Přispějte, prosím, redakci OM na č. ú. 2900618307/2010, nebo přes následující QR kódy.

QR platba 50 Kč

QR platba 50 Kč

QR platba 100 Kč

QR platba 100 Kč

Odebírat
Upozornit na
9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments
orinoko
31. 3. 2020 20:11

Aha, tak to je ono. A souhlasi to s tim, co jsem cetl na OM. Kdo to psal? Irena… Bude na rade dalsi obirani hejlu. Bude treba nakrast tzv. mlade cmrdily. Ani to dlouho netrvalo. Jj, demoska turbo. V ni se bude smrdet jeste drive, nez se usereme.

Aleš
Aleš
31. 3. 2020 20:26

https://www.sport.cz/tenis/clanek/1320808-tenisem-hybe-dalsi-skandal-dopingovou-hrisnici-je-americka-hracka.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Z Olympiády v Japonsku by příští rok měla být vyloučena americká výprava, organizovaný doping je organizovaný doping.

Patrik
Patrik
31. 3. 2020 21:01

Vybavil se mi dnes dávnější pořad Pjakina, ze kterého cituji: “Fakticky jsme se už dotkli následující otázky od Andreje, který se ptal, proč Západ chce od Ruska vždy jen to jedno, aby přestalo existovat? A Alexandr se v doplnění k tomuto tématu také ptá. Proč po dobu celých staletí dochází ve světě k takové nevyváženosti? Západ láme a ničí pilíře, mravní normy národů, likviduje přírodu a klima a ve výsledku vždy dostává lidstvo na pokraj zkázy. A zdůrazňuji, že to dělá souhrnný Západ. Podle mne není důležité, zda je to PRÁCE GP nebo STÁTNÍ ELITY. No a ve výsledku to… Číst vice »

Patrik
Patrik
Reply to  Patrik
31. 3. 2020 21:05
orinoko
Reply to  Patrik
1. 4. 2020 4:42

Mel jsem dlouhy prispevek , ale na neco jsem blbe sahl a nastala jama pametnice.
Takze jen jedno: Ja myslel , ze TRUMPolina patri k te druhe entite, nikoli ke globaLISTUM. A v Syrii Idlib nepovazuju za rozbusku. Tu vidim na jihu u Al Tanf a za Eufratem.
A jinak? Umisteni jednotlivych tlacitek na klavesnici musel prosadit idiot. Jestlize porad cumim na obrazovku a klapu, tak se mi lehce stane , ze napsane v urcitou chvili smazu. Mozna to zasrane tlacitko proste vyrazim sroubovakem.

Aleš
Aleš
1. 4. 2020 0:00

Stačila myšlenka a humanitární pomoc z Číny a Ruska doletěla do USA.To je hybridní hrozba nejtěžšího kalibru a závažnosti větší než dopady koronaviru.

Irena
1. 4. 2020 5:40

http://voicesevas.ru/news/50832-manevr-rosnefti-v-venesuele-kreml-poslal-trampu-yasnyy-signal.html

Některé podrobnosti z ropné války.

Rosněfť se zbavila svých venezuelských aktiv, a to rozhodně, s konečnou platností a nenávratně. Ale… Tato aktiva nebyla prodána energetickým korporacím Západu (přestože zcela určitě takové nabídky existovaly…), ale „struktuře stoprocentně náležející ruské vládě“.

A to proto, že proti Rosněfti (jejím dceřinným společnostem) byly vyhlášeny sankce ze strany USA. Teď tedy stejné sankce mohou být vyhlášeny znovu, ale už to bude nevyhnutelně přímo proti ruskému státu.
Viz ostatní v článku.

Irena
1. 4. 2020 10:50