InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Právě vyšly Jihočeské týdeníky!

Je středa a Jihočeské týdeníky s čerstvými novinkami jsou tu. Že by nebylo o čem psát, na to si redaktoři rozhodně nemohou stěžovat. V Magazínu týdeníků jsme opět zavítali za Jihočechy v cizině. Najdete tu rozhovor s pendlerkou i s milevskou zpěvačkou, která se urychleně vracela z Londýna. Mladá žena ze Soběslavi popisuje život v Mnichově. V Magazínu nechybí historické počtení, recept, křížovka, sudoku i vtip pro lepší náladu.

Týdeník Písecké postřehy píše o první továrně, která dočasně zastavila provoz. Jaké profese se teď začínají hlásit na úřadu práce? Redakce to zjišťovala. Písecká nemocnice už rozjela odběr vzorků na Covid-19, jak to funguje? Písečtí strážníci začali tvrdě trestat porušování nařízení o nošení roušek. Mohou zvířata přenášet nový virus? I to Písecké postřehy zjišťovaly. Dočtete se také, že dobrovolníci tisknou štíty pro lékaře a policisty. A o jejich služby je zájem.Ve sportovní rubrice najdete rozhovor s odchovankyní písecké házené a českou reprezentantkou Veronikou Malou. Prozradí, jak to v nouzovém stavu vypadá v Paříži. Dočtete se také, co si myslí o výkonech svých bývalých kolegyň z Písku. O radostech i strastech své práce mluví jeden z nezkušenějších rozhodčích z Písecka Libor Kaštánek. Co ho dokáže rozčílit nebo jak vidí často propírané video? Boxerka Jana Prokešová mluví o tom, co je jejím největším snem. Člen týmu STACA Kamil Hajdušek radí sportovcům, jak se v těžkých dobách udržovat ve formě. 

Týdeník Strakonicko informuje o dalších nakažených koronavirem – hlídači v marketu a zdravotní sestře v nemocnici. Také ve Strakonicích padají první pokuty za nenošení roušek. Noviny píší i o zkušenostech provozovatelek galanterie ve Strakonicích, které musely kvůli neúnosné situaci zavřít krám. Dozvíte se, že v autobuse na Strakonicku došlo k incidentu. A za vším je koronavirus. Týdeník Strakonicko pak oslovil i seniory v domově důchodců. Jak se dívají na současnou pandemii? A sport na Strakonicku? Jak strakoničtí házenkáři berou fakt, že si musejí na návrat mezi elitu počkat? Boxerka Jana Prokešová vypráví o své kariéře, která odstartovala hozeným ručníkem do ringu. Seriál Jablko nepadá daleko od stromu představí duo Vladimír Havlík - Tomáš Havlík, které táhne strakonický ping-pong. Kamil Hajdušek z vyhlášené akademie STACA dá pár tipů na cvičení a nebude chybět ani prima recept pro sportovce od výživové poradkyně Elišky Petruškové.

Týdeník Táborsko přináší aktuální zprávy z táborské nemocnice. Koronavirus se včera objevil mezi pacienty. I v Táboře se týdeník zajímal o nošení roušek a postihy. A zaměřil se také na situaci ve zdejším domově důchodců. Táborsko popisuje také jedno velmi podivné výběrové řízení na táborské radnici. A v Soběslavi se Táborsko ptalo učitelů hudby, jak může zuška vyučovat na dálku. Nechybí ani informace z běžného života - o svážení dětí do borotínské školy, o nedostatečném výběru poplatků v Plané, o tom, kudy má vést budoucí přivaděč vody z Římova a jak má vypadat vypořádání s majiteli pozemků. Sportovní rubrika nabízí několik zajímavých rozhovorů. Předseda Sokola Sezimovo Ústí Ladislav Šebek se ohlédne za neúspěšným fotbalovým podzimem a zamyslí se nad budoucností. Táborák Jakub Suchánek mluví o nezvyklém postupu budějovického Motoru do hokejové extraligy. Ve sportu můžete také zavzpomínat na historii házené v Sezimově Ústí či na minulost fotbalového stadionu Na Svépomoci.

Milevské noviny píší o novinkách u největšího zaměstnavatele v regionu - v ZVVZ. Jak to dál bude s chodem podniku? Starostové se vyjadřují, jestli informace o nakažených koronavirem putují až do nejmenších vesnic. A taky jestli jsou schopni pořádat zasedání po internetu. Dočkají se nájemci provozoven úlev od města? Milevské noviny si všimly Vietnamců, kteří se pustili do pomoci v boji s koronavirem ve svém druhém milevském domově. A zmiňují i studenty, kteří nabízejí rozvážku potravin. Veterinární lékařka popisuje, jak fungují zvířata a koronavirus. Sportovní stránky jsou teď jiné, ale pořád je o čem psát. Olympijská medailistka z roku 2018 Karolína Erbanová, která má blízký vztah k Milevsku, krátce po svém životním úspěchu pověsila rychlobruslařské brusle na hřebík. Čemu se věnuje teď? Nechybí rozhovor s hokejistou Emilem Švecem mladším, který prožil druhou sezonu v polské nejvyšší soutěži, a pokračovat bude také oblíbený seriál Zpátky do minulosti. Na turnaji O pohár Milevských novin se v roce 2000 objevil první hráč černé pleti v historii turnaje. O tom všem se dočtete.  

 

Diskuse k článku - 25 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Stanislav 

    Reagovat

     

    Zkuste si představit jakej by byl v kraji klid, kdyby tu tyhle provokační plátky nebyly. Dobře si žijou z toho, že rozeštvávaj lidi.

    Vloženo 2.4.2020 16:35:19

    • Kája 

      Reagovat

       

      A zkuste si představit jakej by byl v kraji klid kdyby ty komise rozhodovaly podle platných zásad a neseděly by v nich lidi ve střetu zájmů a kamarádi. Pak by tyhle "plátky" neměly o čem psát.

      Vloženo 2.4.2020 17:29:14

    • . 

      Reagovat

       

      A berou schopným lidem chut delat nejen Tábor lepším

      Vloženo 2.4.2020 18:45:43

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        To snad nemyslíte vážně, apríl už byl včera:-))

        Vloženo 2.4.2020 19:37:19

      • Fanda 

        Reagovat

         

        Máte pravdu, když vás po deseti letech bezproblémového pronájmu může vyšoupnout stokorunový s.r.o. bez zkušeností ,ale se čtyřma kámošema v komisi a najednou zrovna u vás hraje hlavní roli výše nájmu (na rozdíl od jiných), to vám chuť něco dělat opravdu nepřidá.

        Vloženo 2.4.2020 20:43:46

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          a teď si představte, že o pár měsícu dříve to stokorunové s.r.o. nevyhrálo výběrko na obchod jinde, protože nedalo nejvyšší nabídku. Nedává to téhle "kauze" trošku jiný rozměr?

          Vloženo 2.4.2020 22:19:20

  • Fanda 

    Reagovat

     

    Koukám, že potrefený husy už kejhaj!

    Vloženo 2.4.2020 15:46:31

  • Helena 

    Reagovat

     

    Doufám, že se k tomu vedení města nějak postaví protože to je naprostý skandál, jak si dokážou v Táboře obsadit výběrovou komisi. Nemůžou to být nějaké pletichy? Na to asi pamatuje zákon ne?

    Vloženo 2.4.2020 15:41:20

  • Pepa 

    Reagovat

     

    Senzace za každou cenu? Toto uz je naprosto nedůstojné a smutné ... ne nadarmo se říká: Táborská drbna.

    Vloženo 2.4.2020 14:26:48

    • tomáš 

      Reagovat

       

      jaká senzace za každou cenu? co je nedůstojné a smutné? Určitě to co se děje na radnici.
      Jinak co jsou z toho článku drby? Konkrétně prosím

      Vloženo 2.4.2020 14:42:14

  • Nevylžete se! 

    Reagovat

     

    Banda z úřadu se tu snaží napadat novinářskou práci. Asi už neví, jak by jinak svá stejná příjmení schovala :-D Není to ale nic nového, jak se lidé na město vybírají. Jen se o tom dlouhá léta pořádně nepsalo.

    Vloženo 2.4.2020 14:21:34

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace