Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Brněnské centrum tkání tvrdí, že má lék na koronavirus: Zakázali mu ho vyrábět!

Autor: Hynek Zdeněk - 
1. dubna 2020
08:48

Hodně výbušnou zprávu vypustilo do světa brněnské Národní centrum tkání a buněk (NATIC). Tvrdí, že má lék na koronavirus Covid-19! Státní ústav pro kontrolu léčiv před ním ale varuje.

Lék Remescor necílí na vir samotný, ale umožní normalizovat imunitní odpověď. Díky posílené imunitě si již organismus poradí s virem sám,“ tvrdí Michal Zahradníček, šéf laboratoří NATIC.


Lék má pomoci kriticky ohroženým pacientům, kteří jsou častokrát napojeni na ventilaci. Státní ústav pro kontrolu léčiv (SÚKL) ale o zázračných účincích není přesvědčen.

Žádný člověk zmíněný přípravek ještě nedostal, není tedy co sledovat. Navíc není ani dostatek dat k tomu, aby se vědělo, zda je možné na koronavir Covid-19 použít léčiva na kmenové buňky,“  uvedla Irena Storová, ředitelka SÚKL.

Podle ředitelky není příliš pravděpodobné, že by NATIC v blízké době povolení pro výrobu léku Remescor dostal. „Je tomu právě naopak. Centrum má řadu nedostatků. Od středy proto nebude mít povolení léčiva vůbec vyrábět,“ dodala ředitelka.

VIDEO: V úterý zemřela v brněnské nemocnici u Svaté Anny žena s koronavirem.

Video  V nemocnici U sv. Anny v Brně zemřela pacientka ( † 74) s koronavirem. První úmrtí na jižní Moravě potvrdila mluvčí nemocnice Dana Lipovská.  - Jiří Nováček
Video se připravuje ...

fotrpjotr ( 1. dubna 2020 14:23 )

Lék stoprocentně funguje,ale pacient po použití umírá.

mikes15 ( 1. dubna 2020 13:46 )

OK s US na věčné časy

mikes15 ( 1. dubna 2020 13:32 )

Čemu se divíte, vyrábět se bude až potom co si ho patentuje náš přítel USA. Tomu se totiž říká aktiva!

covidius ( 1. dubna 2020 12:12 )

*** pokud stim bude clovek ktery je v kritickem stavu souhlasit tak proc ne.proc maji nektera hova-da rozhodovat jestli budem zit

adeso ( 1. dubna 2020 11:10 )

ano nevyzkoušeli to na nikom a není přece jistota ani čas. Sakra tuhle nánu bych hnal na konec světa. Jak se tedy provádějí testy léků? Nijak protože vemeno to zakáže. Ve světě se maká a tady se jen zakazuje a omezuje. Vojtěchu máš vůbec nějaké pravomoce?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa