Pacienty jihlavské nemocnice snímá ode dneška termokamera

TermokameraZdravotníci jihlavské nemocnice mají nového užitečného pomocníka. U vstupu do nemocnice je ode dneška termokamera. Měří přicházejícím lidem teplotu. Měření je přesnější, pohodlnější a bezpečnější pro obsluhující personál.

Vstup do jihlavské nemocnice je aktuálně vzhledem k epidemiologické situaci možný jenom hlavním vchodem, kde provádějí triáž zdravotníci. Měří teplotu, ptají se na důvod návštěvy nemocnice. Teplotu měřili ručně: „Měření nebylo přesné, ukázalo se, že teploměry mají nedostatky, problémy byly i s bateriemi. Jsme rádi, že se nám podařilo zapůjčit termokameru. Je přesná a spolehlivá a zdravotníkům velice pomůže při práci," říká vedoucí ICT jihlavské nemocnice David Zažímal.

Termokameru bezplatně zapůjčil Ústav teoretické a aplikované mechaniky AV ČR. „Velice děkujeme zejména Ing. Jakubovi Novotnému, Ph.D. za ochotu a pomoc při testování a zapůjčení tohoto zařízení," dodal David Zažímal.

Monika Zachrlová, tisková mluvčí
Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.