DÁME(TE) JÍDLO Z TISKÁRNY :-)!

Svět se na chvíli zastavil díky pandemie COVID-19, ale Restaurace Tiskárna jede – vaří dál a přichází s nabídkou jídel do krabice. Pravda, místo pěkného talíře je jídlo do boxu, ale obsah je stále, to co mají hosté rádi, původní recepty, čerstvé suroviny a výběr tradičních pokrmů. Rozvoz zajišťujeme přes DAME JÍDLO.CZ., WOLT.COM.

„Dáváme pecky i v této obtížné situaci“, říká šéfkuchař David Kalina.

Jídlo balzám pro duši i žaludek

Důležité je neztrácet optimismus a dobrou náladu. Jíme nejen z hladu i pro zážitek. Jídlo ovlivňuje naši náladu víc, než bychom si mysleli. Existují pokrmy, které nám spolehlivě vylepší náladu. Třeba, když se zakousnete do poctivého vepřového řízku na sádle, salátu ze zámeckých brambor nebo si jen tak na chuť dopřejete domácí matjesy ze šumavského pstruha, jistě Vám bude lépe.

David Kalina

Tradice, láska k dobrému jídlu

Lásku k dobrému jídlu musíte mít v krvi. Vaření vyžaduje jistý talent a cit pro kombinování surovin, snoubení chutí, které šéfkuchař David Kalina má. Mezi jeho koníčky patří staré kuchařky. Čtení, bádání, jak vařily naše babičky či prababičky. Vrací se k původním surovinám, které jsou v dnešní době neprávem opomíjené a stejně tak se snaží navrátit na naše stoly pokrmy, které zavál čas. Takový Silný hovězí vývar z hovězí oháňky a kostí se zeleninou a šunkovými knedlíčky nebo Svíčková na smetaně zahuštěná zeleninou, žemlové knedlíky, marinované brusinky, jsou přeci lahůdka.

David Kalina

Něco pro milovníky dietních jídel

Restaurace myslí i na ty, kteří dávají přednost lehčím pokrmům. „Doporučuji Supréme z kukuřičného kuřete na grilu s holandskou omáčkou a zeleninou na másle, česky řečeno, krásné kuřecí prso pečené na kůži z kukuřičného kuřete. Maso připravujeme metodou Sous – vide na nízkou teplotu s bylinkami a máslem. Následně opečeme dozlatova. Vzhledem k tomu, že kuřecí maso je dietní, zvolil jsem jako přílohu křehkou zeleninu na másle s delikátní holandskou omáčkou z vaječných žloutků s máslem a bílým vínem“, říká šéfkuchař David Kalina.

Co takhle ochutnat některý z předkrmů?

Šéfkuchař David Kalina se svým týmem nezapomněli ani na tzv. něco chuť. V nabídce je např. Hovězí tatarák, s lanýžovou majonézou, zeleným pepřem a kyselými cibulkami, topinky pečené na sucho, petrželový salát nebo již zmíněné Domácí matjesy ze šumavského pstruha, bramborový salát s okurkou a koprem …

David Kalina

Dezerty od Mirky z pořadu Peče celá země

Sladká tečka by neměla chybět, co potom, když je od vyhlášené cukrářky Mirky van Gils Slavíkové z pořadu Peče celá země. Např. Dukátové buchtičky s ořechy a vanilkovým krémem nebo Čokoládový dortík na madlovo – ořechovém korpusu s malinovou omáčkou.

David Kalina

Pokrmy si můžete objednat přes DAME JIDLO.CZ, WOLT.COM.

PO – PÁ , OD 11- 20 HOD!

Sledujte https://www.facebook.com/RestauraceTiskarna a www.restauracetiskarna.com a dozvíte se více.

Komentáře

Holkometr

Jak to vidí ostatní?
21393
12753