Hlavní obsah

Koronavirus urychlil premiéru dokumentu o Jordanovi

V době přerušení nejlepší basketbalové ligy světa NBA dostanou fanoušci dárek v podobě dokumentu o nejlepším hráči všech dob Michaelu Jordanovi. Televize ESPN vyslyšela přání a s dvouměsíčním předstihem začne od 19. dubna vysílat první z deseti dílů seriálu The Last Dance (Poslední tanec), který mapuje poslední mistrovskou sezonu Chicaga Bulls.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Michael Jordan (druhý zprava) na OH 1992 v Barceloně, na snímku s ním dále jsou Larry Bird (vlevo), Scottie Pippen a Clyde Drexler (vpravo).

Článek

"Společnost se musí (v době pandemie koronaviru) obejít bez živého sportu, ale to neznamená, že by lidé nechtěli sport vidět. Chtějí tomu uniknout a užít si kolektivní zážitek," uvedli zástupci ESPN. V Evropě dokument uvede Netflix.

Sezona NBA měla v dubnu začít zápasy play off, ale kvůli pandemii nemoci COVID-19 byla přerušena stejně jako ostatní soutěže na světě. Dokument o Jordanovi a vrcholu zlaté éry Chicaga Bulls bude vysílán vždy v neděli večer po dvou dílech najednou do 17. května.

Dokument se zaměřil zejména na sezonu 1997/98 a premiéru měl mít až v červnu, tedy v době finále NBA. Plány ale koronavirus urychlil.

Tým, za který nyní hraje český rozehrávač Tomáš Satoranský, v 90. letech dominoval a pod vedením legendárního hráče s číslem 23 slavil šest titulů. Dokument vzdá hold i dalším hvězdám Scottiemu Pippenovi, Dennisi Rodmanovi či kouči Philu Jacksonovi. "Michael Jordan a celý tým Bulls tehdy nebyli jen sportovní superhvězdy, ale globální fenomén," uvedl režisér Jason Hehir.

Sedmapadesátiletý Jordan během zlaté éry Chicaga získal i řadu individuálních ocenění a překonával rekordy. Byl například vyhlášen desetkrát nejlepším střelcem ligy nebo pětkrát nejužitečnějším hráčem.

Reklama

Související témata: