Wimbledon se konat nebude! Poprvé od II. světové války byl zrušen kvůli pandemii koronaviru

1. 4. 2020, 17:08
Aktuality 101
Bohužel, tato zpráva není apríl. Poprvé od II. světové války se nebude konat Wimbledon. Letošní grandslam na londýnské trávě byl zrušen kvůli stále se zhoršující pandemii koronaviru, necelé tři měsíce před startem turnaje o tom rozhodli pořadatelé. Zrušeny jsou i předchozí travnaté turnaje ATP a WTA, přerušení sezony je prodlouženo do 13. července.

"S lítostí oznamujeme, že Wimbledon je zrušen kvůli pandemii koronaviru, ohrožující obecné zdraví populace. V pořadí 134. ročník se uskuteční od 28. června do 11. července 2021," oznámil All England Club.

"Rozhodnutí se nerodilo lehce. Zvažovali jsme všechny scénáře. V minulosti se Wimbledon nekonal jen v době válek, ale vzhledem ke globální krizi je správné turnaj zrušit," řekl předseda klubu Ian Hewitt.

Wimbledon se poprvé hrál v roce 1877, ženy se přidaly o sedm let později. Turnaj se nekonal pouze během světových válek v letech 1914-1918 a 1940-1945.

"Rád bych poděkoval všem fanouškům, kteří Wimbledon milují, za jejich pochopení současné situace. Vaše vášeň pro Wimbledon turnaj celá léta formuje a bude i dál. Příští ročník bude fantastický," řekl výkonný ředitel klubu Richard Lewis.

Přeložit Wimbledon není jen tak, protože tráva vyžaduje specifické podmínky. Možnost hrát turnaj bez fanoušků vedení klubu odmítlo už minulý týden.

Wimbledon se měl konat 29. června až 12. července. O možnost obhajovat titul přišla i Barbora Strýcová, která loni triumfovala ve čtyřhře s tchajwanskou tenistkou Su-Wei Hsieh a poté se stala světovou deblovou jedničkou. Ve dvouhrách uspěli Srb Novak Djokovič a Rumunka Simona Halepová.

Nejúspěšnější hráčkou dvouhry je legendární Martina Navrátilová. Devítinásobná šampionka singlu uspěla sedmkrát i ve čtyřhře a čtyřikrát ve smíšené čtyřhře. Dvouhru žen vyhrály dvakrát i Petra Kvitová a jednou Jana Novotná. Mužská dvouhra má jediného českého šampiona, kterým se v roce 1973 stal Jan Kodeš.

"Těžko se to přijímá, že je Wimbledon zrušený. Nejen proto, že je pro mě speciální, ale je to historie tenisu a v kalendáři teď zeje velká díra," uvedla Kvitová. "Bude mi chybět hra na krásné zelené trávě a bílé oblečení, ale příští rok se turnaj určitě vrátí. A užijeme si ho o to víc," konstatovala vítězka turnaje z let 2011 a 2014.

Wimbledon má se od ostatních grandslamů liší nejen travnatým povrchem. Organizátoři při nasazování do soutěže mužů zohledňují i výsledky na trávě. Hrát se může jen v bílém oblečení a neděle na konci prvního týdne je volná.

Kvůli šíření nemoci COVID-19 a s ní souvisejícími opatřeními je tenisové dění na turnajích ATP a WTA přerušeno do 13. července. Dosud byla sezona přerušena do 7. června.

Organizátoři antukového Roland Garros už přeložili pařížský grandslam na 20. září až 4. října, dva týdny po US Open. Pořadatelé newyorského grandslamu zatím pokračují s přpravami turnaje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

101
Přidat komentář
Roger_Federer
Ten termin FO je zcela nesmyslny a nechapu jak to mohly schvalit.
Frantici chteji umoznit dalsi "zadarmo" titul Rafovi, pulka hráčů tam nepojede, nebudou riskovat.A ciste teoreticky hrat dva granslemi hned za sebou je úplně šílené...
Ale to jsou zbytecne uvahy, ani US ani FO se neodehraje.
Nikdo nebude riskovat zdravi lidi, ani Francie, ani Ameriky a nema epidemii pod kontrolou a budou radi kdyz se z toho dostanou do Srpna.
Reagovat
Kozoroh
Organizátoři RG vložili do propagace letošního ročníku RG 260 milionů eur. Budou mít finanční problémy, pokud se jim tato částka nevrátí zpět, proto chtějí RG uskutečnit za každou cenu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je úplně nepodstatné. FO nebude.
Reagovat
paddy
Jinými slovy, po jejich bankrotu se bude hledat město pro nový GS
Reagovat
smazaný uživatel
vyse storocny turnaj potrebuje taku masivnu propagaciu?,PR-odbornici,zase niekoho oskubali:)
Reagovat
RF46
Dnes si Francie pripsala cca 1350 mrtvych, coz je slusnej nasup :(
Reagovat
Amputace
Můžeš mi říct, ve kterých letech Nadalovi umožnili titul na RG zadarmo? Děkuji.
Reagovat
Patik
hmmm.............som v šoku..
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/rogerfederer/status/1245373248210178048
Reagovat
Marduch
Bral bych to s rezervou, kdyz letos nic nebude, naskakovat znova do toho rychliku je pro petatricetilete hrace ponekud jina zabava nez v 25ti.. Nakonec Rozimu celej Covid 19 zabetonuje Rafu na 19 :p
Reagovat
steve79
zabetonuje :D
Reagovat
steve79
V případě, že se nebude letos hrát žádný z Grandslamů, tak to bude nejhorší z BIG 3 pro Djokoviče. Jeden major by určitě získal. Roger má reálnou šanci jen ve wimbledonu.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, spus by získal jeste 2.
Reagovat
slacker
Pokusd se leros nebude hrat zadny dalsi GS, tak letosni vitezove AO ziskaji i kalendarni granslam a budou legendy
Reagovat
gigin
Vyběhnout jen tak nalehko = zapomenout si nandat roušku.
Neběhej tu polonahá = nandej si roušku.
Exhibicionista = ukazuje v parku holkám holej ksicht.
Reagovat
sojka1
harantena - karantena s detmi

materirouska - rouska usita maminkou

koronovacni klenoty - rouska, respirator, desinfekce

atd.... :-)
Reagovat
gigin
Tak :) hlavně pod rouškou kravinek, neztrácejme ostražitost. Maďarský guláš je fajn, ale...
Reagovat
Fandina
a také korunavir
Reagovat
sojka1
jeste dnesni vzkaz od kuryra: "Mejte pri prevzeti u sebe OP" neznamena, ze zacnete hledat obcanku... :-)
Reagovat
gigin
Hrůza :))
Reagovat
RF46
harantena - pobavilo :)))
Reagovat
a.magerova
Kamarád se mě zeptal: "Pokud letos ještě zruší např. US Open, a Djokovič vyhraje nezrušený a přesunutý FO, bude to pro něj znamenat, že vyhrál kalendářní GS?"

Celkem logická úvaha... ;-)
Reagovat
Ondra979
na jednu stranu to tak vypada, ale bylo by to porad jen 2/2..proste takova anomalie, ale kalendarni GS ne
Reagovat
paddy
správně, on už letos kalendářní GS vyhrál, což nemá Roger ani Rafa :)
Reagovat
turista
Nebude. Když není tenis tak nemůže být ani vyhraný kalendářní GS.
Reagovat
smazaný uživatel
kalendarny,nekalendarny-Novak uz kompletny Grand Slam má,v jednu chvilu bol majitelom vsetkych styroch GS,to ze ich nevyhral v jednom kalendarnom roku je nepodstatne,rozumiem tomu,ze hlavne Fedex-fans,tento vykon bagatelizuju,bo to nebolo v casovom pasme podla ich predstav,mal lahky zreb a podobne blbosti,spominam si ked sa Agassi v 99-tom stal prvym tenistom historie,ktory vyhral GS na vsetkych povrchoch(hard,trava,antuka),to bolo slavy,Novak to dokazal v priebehu 12-tich mesiacov,ale nebolo TO od januara do decembra,ale od jula do juna,takze sa TO nepocita,chodte s tym viete kam:-)))
Reagovat
turista
Souhlasím. Novak to dokázal v letech 2015-6. Jenom smůla s Wawrinkou na RG 2015 snad o 2 míče ho připravila o to vyhrát 6 GS za sebou v jedné řadě, což by bylo naprosté unikum.
Reagovat
smazaný uživatel
4-6, 6-4, 6-3, 6-4 = pro Djokoland 2 míče

Pokud vidím správně, tak to jsou dva sety.
Reagovat
turista
Ve čtvrtém setu Djokovič promarnil gejmbol na 5:4.
Reagovat
Amputace
O dva míče :DD Tady se dnes věru perlí.
Reagovat
acc
Bude se jednoat o pulkalendarni GS :)
Reagovat
steve79
Je to skoda. Wimbledon patri spolu s Indian Wells a Monte Carlrem k nejoblibenejsim turnajum. Mozna by nebylo na miste zrusit celou sezonu. Podle me se letos neodehraje ani US open,
Reagovat
Vlk-v-trave
JInak celkem strategicke rozhodnuti, hlavne vyber dnesniho data.... dva tydny pred 29.cervna ohlasi, ze Wimbledon bude, a ze snad nemohl nekdo brat vazne to prohlaseni z 1.dubna :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
peRFect
Čekal snad někdo něco jiného?V Londýně umírá denně 500 lidí a za 3 měsíce by se tam měli sjet pinkálisti?
Reagovat
brixner
Velmi smutná správa pre svetový tenis a fanúšika. Je to škrt pre všetkých, najvacsi asi pre Djokovica.....Jaj boha jeho, čo to táram ja chumajko, som sa spliétol! Najvetši škrt to je pre Rogera Federera, pretože něviem si predstaviť, že by mohol letós tento turnaj vyhráť niekdo iný! Ja som si trocha popliétol mená, bo som momentalně v nutenej izolácii, to vietě, denne fľaša vodki, k temu večné nárky fandou toho hráča zo Srbska, ktorý by ale podla mňa stejne nemohol vyhrať, ďalej moja stara mama, ktorej nikt nievysvetlí, že Jáger něhrá tenis a preto si naňho němože staviť, do teho moja dcéra, ktora si priviedla domov chalana, čo, okrem teho, že hulí,tvrdí, že letos by na trave istoistě vyhral Rafa, čo sa zas něpáči mojej ženě, pretože ona tenis němá rada, bo podle nej sú to všeci preplaceny hoväda a nikt z nich by něurobil takú kapustnicu, ako ona. Som s teho všetkého voľaký zmäteny a preto užaj ja táram chujoviny, čo sa mi stáva tak maximalně iba jedenkrat za děň. Mal bysom prestúpiť do iného fanclubu. A preto sa ospravedlňujem všetkým a na to sa napijem! Prepáčtě, som chuj! :-)
Reagovat
FulnekUltras
sousedka má dva haranty a v životě jim neuvařila - dneska se od ní line až neuvěřitelná vůně teplé večeře - dějí se to věci, kurwa... ;-)))
Reagovat
brixner
Dost mejch súseděk umí vařit, proto tam tak rád chodim! Jenže fakany musim furt nějak uplácet, aby nic nepíchli fotrům, takže zase tak úplně levný to taky neni...Vobjednaj si mě na služby a já za ně platim, no, není lepší bejt tenista? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
zpociatku ked som zacal citat tvoje prispevky,som si myslel,ze ti zalezi na blahu sousediek a tebe ide len o to sa nazrat
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, ze tradične pálená zapísala...

Apropos, zbytočná skepsa.. Na programe su este dvs GS, kde je Federer tradične silný..
Reagovat
brixner
Jajaj, ja som bez alkohola už dvadsaťseděm rokou a preto toľko táram :-))
Reagovat
paddy
https://www.sport.cz/fotbal/serie-a/clanek/1323064-sex-s-nim-mi-odrovnal-kolena-legenda-ac-milan-manzelce-nici-zdravi.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=null#hp-sez
Reagovat
com
a Kvitova ma smolika :D ..treti titul z gs nebude :D
Reagovat
Kozoroh
Do historie Wimbledonu se letošní rok zapíše jako 11. v pořadí, kdy se turnaj nekonal, vedle let 1915-1918 a 1940-1945, kdy probíhaly světové války. Wimbledon 2020 se stal druhým neproběhnutým grandslamem po konci 2. světové války, a to po Australian Open 1986, které se neuskutečnilo kvůli změně termínu z prosince na leden. Poprvé v celé historii tenisu (počínaje prvním Wimbledonem v roce 1877) nebude grandslam na trávě ani žádný travařský turnaj.

To by byl pohled do historie. Pro tenisty a pro fanoušky je to smutná zpráva. Tenisový půst se tím pádem prodlužuje, protože s Wimbledonem vzala za své i travařská sezóna. Co se Novaka týče, navzdory zrušení letošního ročníku věřím, že ještě rozšíří svou sbírku nyní 5 wimbledonských titulů, ale v letošní sezóně měl skvělou šanci nejen na 6. triumf, ale i na hattrick, což před No1em v otevřené éře Wimbledonu dokázali jen Borg, Sampras a Federer. Škoda přeškoda, ale na pořadu dne jsou nyní důležitější věci, než tenis nebo sport jako takový.

Wimbledon tedy zaujal úplně jiný postoj, než RG. Vzhledem k současné těžké situaci pochopitelný. Zato pořadatelé RG svým bezohledným a sobeckým rozhodnutím způsobili na tenisové scéně zmatek a měli by být patřičně potrestáni.
Reagovat
Vlk-v-trave
U Wimbledonu take pomaha to, ze jde take o Nadaci, ktera uz pomaha a dale bude pomahat lidem v nouzi, diky situaci covid, je jasne, ze jejich priority jako organizatora nebudou strikte sportovni, coz je dano take tradici Wimbledonu a diky tomu jasne rozhodnuti vlozit energii do pomoci lidem misto organizovani, nebo presouvani turnaje.

Ovsem letos tenis bez travy...no..."mam po sezone" :D)
Reagovat
paddy
mě letos tráva určitě nemine, mám totiž alergii :)
a teď začíná ta největší svině - bříza
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak budes sedet doma :D)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale na Vanoce nas snad na malou prochazku pusti :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajaaj...Neodpustil si poznamku voči RG..

Boľačky :)
Reagovat
Cico93
Keby sa náhodou RG uskutočnil, úprimne si to ale nemyslím...
No a náhodou Nadal vyhral, tak neviem. Niekoho by tu hádam aj porazilo;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nie, zrusenie jedneho GS odstsrtuje retazovu reakciu...

Ale este aj pri zruseni W, je citit stres z RG. Smiešne.
Reagovat
Roger_Federer
Chtel bys dalsi vyhodu pro Nadala?, nestaci ty cobuz vyuziva celou serku? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhodu?..

Ze by isiel na RG bez pripravy?...Si zabudol ako dlho mu to trvalo posledny rok napr..
Reagovat
Kozoroh
Kdo je ve stresu jsou organizátoři RG, kteří vložili do propagace letošního ročníku 260 milionů eur a na rozdíl od Wimbledonu nejsou pojištěni proti zrušení ročníku :) RG se ocitne ve finanční tísni, pokud se letos neuskuteční.
Reagovat
Ondra979
no ciste teoreticky se to stat porad muze..sance je mala, ale je..a radost bych z toho urcite nemel..nebylo by uplne fer, aby se RG konalo v nahradnim terminu, a W ani USO ne..
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Takhle bude vyvadet nejen Wawrinka po trech mesicich.

https://www.youtube.com/watch?v=M5azNpTwVk8
Reagovat
FandimRF
Takže do 13. července bude tenhle portál pozastaven, asi nemá smysl udržovat jeho provoz, když tenisový svět má odstávku.
Reagovat
FulnekUltras
a podle mého s pravděpodobností cca 80:20 (4:1), že nikoliv vlivem přírody, ale člověka. Strašlivé hygienické podmínky se na mnoha místech světa za stovky let prakticky nijak nezměnily. Nevěřím, že zrovna teď se příroda rozhodla pro jakousi "náhodnou anomálii".
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo naivne mysliet si, ze ludia zostanu večne zdraví v tomto chorom svete.

(Pápež)..
Reagovat
Vlk-v-trave
Franta?
Reagovat
turista
Taky si to nemyslím, že je to přirozený virus. Původně ano, ale geneticko- inženýrsky upravený do podoby zabijáka. Ven se asi dostal po nějaké nehodě a vymkl se kontrole. Může dokonce Komunistickou stranu Číny připravit o vedoucí úlohu. Lidi se tam nějak bouří.
Reagovat
blixa
Můžeš být klidný, to se nestane, na to mají čínští soudruzi všelék. Tanky a samopaly ...
Reagovat
FulnekUltras
už jen ta jeho dlouhá stabilita ve vnějším prostředí a velmi snadný přenos naznačují, že tady něco nehraje

jestli to opravdu "někdo" vypustil, bude se za to dřív nebo později odpovídat - nikoliv před Norimberským či božím soudem, dokonce ani před vlastním svědomím, protože něco takového hamižné nenažrané USvině nikdy neměly, ale karma si ho najde, tím jsem si jistý
Reagovat
paddy
víceméně 14 dní stará zpráva

jsem zvědav, jestli bude AO21
Reagovat
Masters_Mandatory
Bude
Reagovat
Ereinion
Tu Austrálii vidím jako realistický scénář pro znovuotevření ATP...zatím ani není tolik zasažena a bude to v létě
Reagovat
smazaný uživatel
Nejstarší nepřerušený závod v Evropě. Na sklonku 2. světové války květnový termín posunuli na září.
Moc bych si přál, abychom i letos mohli stát na startu.

Zrušení letošního Wimbledonu je za stávající situace rozumné.
Reagovat
FulnekUltras
s rouškou to pod čtyřicet neudýcháš ;-)
Reagovat
turista
Myslím, že i ty Běchovice budou zrušeny. Pokud se bude závodit tak možná bude Večerní běh městem Čelákovice 17.11., kde není na trati tak velká koncentrace lidí. Ale Běchovice koncem září těžko.
Reagovat
SwissMaestro
Velká ztráta hlavně pro Federera. Nicméně na tiskovce v roce 2018 řekl, že by si rád zahrál ve W jako čtyřicetiletej :) Tak snad jej na trávě v AEC uvidíme ještě dvakrát :)
Reagovat
turista
Má tak důvod prodloužit si ještě kariéru.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi smutná správa pre svetový tenis a fanúšika. Je to škrt pre všetkých, najvacsi asi pre Djokovica...

Organizátori podla mojho názoru mohli počkat, ocenujem v tomto mecenášov NHL, ktorí sa svojho produktu nechcu vzdat. Hoci tam by zrušenie rozbehnutého ročníka urobilo určite viac škod, ako je zrusenie jedneho turnaja, ktory ani nezacal.
Reagovat
Masters_Mandatory
Djokobitch se muze jit zahrabat
Reagovat
smazaný uživatel
A ty čekáš na co?
Snad jako jediný jsi na TP asi nepochopil, že letos to o mezinárodním sportu už nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Nie som odborník a naozaj netusim aka bude situácia v septembri. Naozaj klobuk, dole, ze to dokázes garantovat.

V tom pripade sa z teba v tychto tazkych casoch moze stat milionár, kedze si mozes tipnut za férové kurzy, ze sa ziadny GS neuskutoční..

Jedine, ze by si táral.
Reagovat
EllNino
I já bych rád, aby to bylo co nejdřív pryč, ale na tohle myslím člověk nemusí být odborník, bohužel
Reagovat
Fandina
Samozřejmě, nikoho ta situace nemůže těšit. Takže už aby to pominulo a zase se normálně mohlo žít.
Reagovat
FulnekUltras
Nejméně příjemné je, že nevíme přesný konec. Nejpesimističtější hlasy mluví dokonce o doživotí. Takže si berme příklad z Jirky Kajínka. Dokud dýcháme, žijem. Hlavně se z toho nepo.srat. ;-)
Reagovat
turista
Myslím, že se usilovně dělá na vakcíně. V Izraeli už jí mají. Tak ještě to odzkoušet, pak toho dost vyrobit a bude od toho svinstva pokoj. Ale je to krutý závod s časem v němž ten virový dobytek zatím vyhrává.
Reagovat
paddy
US OPEN 2020(tenis) bude odehrán 24.8.-13.9.
A 3.40 N 1.23
ROLAND GARROS 2020 bude odehrán 20.9.-4.10.
A 2.25 N n/a
DAVIS CUP (finálový turnaj) bude odehrán 23.11.-29.11.
A 1.35 N 2.80
Alespoň jeden tenisový Grandslam 2020 bude odehrán bez diváků
A 5.50 N 1.07 (aneb bez diváků nelze vybrat prize money)
Reagovat
smazaný uživatel
Perfektné...

Kto by neprivítal aby sa jeho majetok neznásobil krát 1.23...

Tym pádom mas na niekolko rokov vystarane a nejaký kovídek ta nemusi vobec trápit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie si odborník. Souhlasím.
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak pro Tebe je to radostna zprava, vzdyt misrovstvi klepacu kobercu te stejne nezajima:)
Reagovat
smazaný uživatel
Až Posledne finále vo mne prebudilo pozitivnu emóciu :)

Viac takých...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako ze behem nasledujicich let ma byt zase finale Fedex x Djokovic? :)
No to snad ani ne...
Reagovat
Masters_Mandatory
To je pravděpodobnější, ze bude finale Vesely vs Kuznetsov
Reagovat
Ondra979
a je to..ted ma asi jedine FO jakous takous sanci ze se bude konat..ale zatim jen mlhavou.
Reagovat
Masters_Mandatory
Konecne budou lide chodit do přírody a cist namísto sledovani miliardaru behajicich po trave.
Reagovat
Vlk-v-trave
It is with great regret that the Main Board of the All England Club (AELTC) and the Committee of Management of The Championships have today decided that The Championships 2020 will be cancelled due to public health concerns linked to the coronavirus epidemic. The 134th Championships will instead be staged from 28 June to 11 July 2021.

Uppermost in our mind has been the health and safety of all of those who come together to make Wimbledon happen ? the public in the UK and visitors from around the world, our players, guests, members, staff, volunteers, partners, contractors, and local residents ? as well as our broader responsibility to society?s efforts to tackle this global challenge to our way of life.

Since the emergence of the coronavirus (COVID-19) outbreak in January, we have followed guidance from the UK Government and public health authorities in relation to our year-round operations, alongside developing an understanding of the likely trajectory of the outbreak in the UK. This has enabled analysis of the impact of the Government restrictions on the usual commencement in April of the significant preparations required to stage The Championships, either on the original date of 29 June, or at a later date in the summer of 2020.
Reagovat
Vlk-v-trave
These considerations are particularly related to the concerns brought about by mass gatherings and the strain on the medical and emergency services, as well as movement and travel restrictions both within the UK and around the world. With the likelihood that the Government?s measures will continue for many months, it is our view that we must act responsibly to protect the large numbers of people required to prepare The Championships from being at risk ? from the training of ball boys and girls to thousands of officials, line judges, stewards, players, suppliers, media and contractors who convene on the AELTC Grounds ? and equally to consider that the people, supplies and services legally required to stage The Championships would not be available at any point this summer, thus ruling out postponement.
Reagovat
Vlk-v-trave
Following a series of detailed deliberations on all of the above, it is the Committee of Management?s view that cancellation of The Championships is the best decision in the interests of public health, and that being able to provide certainty by taking this decision now, rather than in several weeks, is important for everyone involved in tennis and The Championships. Members of the public who paid for tickets in the Wimbledon Public Ballot for this year?s Championships will have their tickets refunded and will be offered the chance to purchase tickets for the same day and court for The Championships 2021. We will be communicating directly with all ticket-holders.
Reagovat
Vlk-v-trave
In addition, we have taken account of the impact that this decision will have on those who rely on The Championships ? including the players and the tennis community in Britain and around the world ? and we are developing plans to support those groups, working in partnership with the LTA and the other leadership bodies in global tennis. This also applies to our loyal staff, to whom we take our responsibility very seriously.

Ian Hewitt, AELTC Chairman, commented: ?This is a decision that we have not taken lightly, and we have done so with the highest regard for public health and the wellbeing of all those who come together to make Wimbledon happen. It has weighed heavily on our minds that the staging of The Championships has only been interrupted previously by World Wars but, following thorough and extensive consideration of all scenarios, we believe that it is a measure of this global crisis that it is ultimately the right decision to cancel this year?s Championships, and instead concentrate on how we can use the breadth of Wimbledon?s resources to help those in our local communities and beyond. Our thoughts are with all those who have been and continue to be affected by these unprecedented times.?
Reagovat
Vlk-v-trave
Richard Lewis CBE, AELTC Chief Executive, commented: ?While in some ways this has been a challenging decision, we strongly believe it is not only in the best interests of society at this time, but also provides certainty to our colleagues in international tennis given the impact on the grass court events in the UK and in Europe and the broader tennis calendar. We have appreciated the support of the LTA, and the ATP, WTA and ITF in coming to this decision, and our friends and partners who stage these grass court events that are so important in the build up to Wimbledon. I would like to thank the UK Government and public health authorities for their guidance and support, and we will do whatever we can to assist their efforts in tackling the crisis.
Reagovat
Vlk-v-trave
?Finally, I would like to thank all those who love Wimbledon for their understanding of these unique and unquestionably challenging circumstances. It is your passion for The Championships that has shaped our event over the years, and will continue to do so, and we look forward to preparing a fantastic Championships for 2021.?

Our efforts will now be focused on contributing to the emergency response and supporting those affected by the coronavirus crisis. We have begun distributing medical equipment and offered the use of our facilities to the NHS and to the London Resilience Partnership, the collection of agencies in London fighting the battle against COVID-19. We are working with the local authorities in Merton and Wandsworth, particularly on food distribution, and we are distributing food supplies through our partnership with City Harvest.
Reagovat
Vlk-v-trave
Our charity, the Wimbledon Foundation, is offering funding support to our local communities through our partnership with the London Community Foundation, and more broadly for the London and UK population through our partnership with the British Red Cross, the Foundation?s emergency response charity.
Reagovat
George_Renel
A máme po ptákách.
Reagovat
a.magerova
Proč myslíš?

;-)
Reagovat
George_Renel
No, gigin by tu hlášku genderově vyrovnal ,.-)
Reagovat
gigin
Vole :DD
Reagovat
a.magerova
Jakože?

http://www.1000vecicomeserou.cz/436-ze-cestina-nema-vyraz-po-pici/

P.S. Poprvé v životě mé zajímá, jak na můj příspěvek zareaguje Forehand... :-))
Reagovat
Masters_Mandatory
A je to. Mame aspon klidne leto.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist