Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Šaldovo divadlo spustí vlastní seriál. První díl zveřejní tento pátek

První díl vlastního divadelního seriálu odvysílá liberecké divadlo F. X. Šaldy přes internet tento pátek. Děj z jeviště Malého divadla bude přenášet v přímém přenosu od 19:00.

„Jsme divadlo, vznikající každý večer znovu, a právě tenhle neopakovatelný pocit, být přítomen při zrodu čehosi živého, chceme divákům nabídnout, byť zatím jen přes internetové připojení,“ uvedl v tiskové zprávě divadla vedoucí činohry Šimon Dominik.

Příběh vznikl na základě podnětů od diváků. Jde o bláznivou komediální fikci, ve které půjde o záchranu celého lidstva a která se bude odehrávat v Liberci. „Pustili jsme se do velikého dobrodružství, každý týden napsat zhruba půlhodinovou epizodu, nazkoušet ji a naživo odvysílat na tři kamery jako v pionýrských dobách televize. Ale kdy jindy zkusit věci jinak než teď,“ uvedl Dominik.

Divadlo je nyní stejně jako další kulturní instituce v zemi uzavřené kvůli opatřením, jež mají zamezit šíření koronaviru. „Doufám, že si náš komediální příběh o záchraně lidstva, naplánované v tajemných sklepeních liberecké radnice, najde své diváky a přinese jim aspoň na chvíli pocit, že sedí v divadle, jako by se venku nic nedělo,“ dodal vedoucí činohry. V pilotním dílu se z herců představí například Martin Polách, Ondřej Kolín nebo Jana Hejret Vojtková. Přímý přenos prvního dílu bude divadlo přenášet přes facebook a youtoube. Seriál chce vysílat každý pátek až do doby, než se budou moci diváci vrátit do hlediště.

Liberecké divadlo od minulého týdne nabízí svým odběratelům na facebooku a youtube také čtení na dobrou noc pro dospělé. V pracovních dnech jim čte jeden z herců od 22:30, začal Jan Jedlinský s povídkami zakladatele mystické a hororové četby Edgara Allana Poea. Na facebooku divadla se také každý den objevuje pro pobavení srovnávací fotografie z některého představení a toho, jak scénu dokáže její protagonista napodobit doma.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, divadlo, koronavirus, internet, Liberec, premiéra, Divadlo F. X. Šaldy, Metzlův dům, Facebook, Edgar Allan Poe, YouTube, přímý přenos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šaldovo divadlo spustí vlastní seriál. První díl zveřejní tento pátek  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.