Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Oprava průtahu Třeští začala. Na řidiče čekají objízdné trasy

Řidiči, kteří projíždějí Třeští, se od středy 1.dubna musí obrnit trpělivostí. Začala tam totiž dlouho plánovaná oprava průtahu. Hotovo by mělo být ještě tento rok.

Objízdná trasa pro ty, co jedou ve směru z Jihlavy do Telče, vede ulicí Rooseweltova, Nádražní, B. Smetany, Jungmanova, Čenkovská, Jiráskova, Dělnická, Palackého.

„Pro ty, kteří bydlí v ulicích Luční, Selská a Partlicova - musíte se dostat na ulici Palackého, odtud do ulice Revoluční (pod vlakovou zastávku) a na křizovatku na Pavlov (obchod u Růžičků) poté se dostanete do ulice Váňovská, Luční, Selská, případně Partlicova,” vysvětlila na Facebooku Eva Požárová, místostarostka Třeště.

Oprava průtahu je pro Třešť největší investiční akcí tohoto roku.

Opravy ve dvou etapách

Celkem by mělo být opraveno 750 metrů komunikací. Opravy by měly být rozděleny do dvou etap.

V průběhu první etapy, kdy se bude opravovat úsek od křižovatky u  Alberta po železniční přejezd, bude vystavěna z panelů provizorní cesta pro vozidla do 3,5 tuny podél pravého břehu Třešťského potoka. Cesta bude následně využívána u dalších etap, dopravu budou řídit semafory. Z města bude odkloněna tranzitní doprava. V původním plánu se počítá s tím, že by první etapa měla být dokončena do poloviny června. Na ni by měla navázat druhá etapa - od radnice směrem ke křižovatce u hotelu Harmony. Tato část by měla být hotová do poloviny září. Poslední část od hotelu směrem k hasičárně by mohla být opravena do konce října.

Během druhé etapy bude muset být dočasně přesunuto autobusové nádraží. Autobusová doprava s největší pravděpodobností zakotví na čas v ulici Jungmannova v blízkosti bývalého zimního stadionu. Naproti hasičárně by pak mohla vzniknout druhá provizorní zastávka pro cestující.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Požárová / Facebook

Štítky oprava, Třešť, průtah, objížďka, Jihlava, Telč, Facebook, Pavlov, Harmony

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava průtahu Třeští začala. Na řidiče čekají objízdné trasy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.