Barry Brust  - Šestatřicetiletý kanadský gólman se ve Slovanu poprvé objevil v sezoně 2015/16. Později chytal za Kunlun či Novgorod, byl i ve Švýcarsku, v létě se ale vrátil zpátky na Slovensko. Barry Brust, jenž v ročníku 2006/07 odchytal jedenáct zápasů v NHL za Los Angeles, patřil k oporám týmu z Bratislavy. Foto: Profimedia.cz
 Marek Viedenský  - V roce 2009 jej draftovalo San Jose, Marek Viedenský se ale do NHL nikdy nedostal. Působil však ve Finsku, hrál na několika světových šampionátech a loni si připsal čtyři starty v Třinci. Letos devětadvacetiletý centr patřil k pilířům Slovanu, kde už působil i dříve. Foto: Profimedia.cz
 Andrej Meszároš  - Co se týká jména, rozhodně byl nejznámějším hráčem Slovanu. Andrej Meszároš několik let působil v NHL, kde hrával za Ottawu, Tampu Bay, Philadelphii, Boston a Buffalo. Startoval taky na třech olympijských hrách a v roce 2016 posílil Slovan. V uplynulém ročníku čtyřiatřicetiletý bek posbíral 31 (4+27) bodů. Foto: Profimedia.cz
 Michal Sersen  - Zkušený slovenský obránce, který startoval na několika mistrovstvích světa, si za první tým Slovanu zahrál už v sezoně 2002/03. Hrál taky za Jekatěrinburg, pražský Lev či Spartu, několik posledních let je ale zpátky v Bratislavě. V uplynulé sezoně byl čtyřiatřicetiletý Michal Sersen dokonce kapitánem Slovanu. Foto: Profimedia.cz
6
Fotogalerie

5 známých hráčů, kteří letos hráli za Slovan Bratislava. Teď jsou všichni bez práce

Koronavirus si došlápl také na hokejový Slovan Bratislava, který neprodlouží smlouvy se svými hráči. Opory týmu jsou z rázem bez práce.

Barry Brust.jpg

Na hokejový Slovan Bratislava se valí jedna pohroma za druhou. Ještě v sezoně 2018/19 bojoval v KHL, z té ale kvůli ekonomické situaci odstoupil a letos hrál ve slovenské lize. Jenže nyní vedení Slovanu kvůli koronaviru svým hráčům neprodloužilo smlouvy. Ve slavném klubu z Bratislavy přitom působili hodně zajímaví hráči. Jména pěti nejznámějších z nich najdete v následujících kapitolách.

Pokračování 2 / 6

Barry Brust

Barry Brust Slovan 2.jpg

Šestatřicetiletý kanadský gólman se ve Slovanu poprvé objevil v sezoně 2015/16. Později chytal za Kunlun či Novgorod, byl i ve Švýcarsku, v létě se ale vrátil zpátky na Slovensko. Barry Brust, jenž v ročníku 2006/07 odchytal jedenáct zápasů v NHL za Los Angeles, patřil k oporám týmu z Bratislavy.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 6

Marek Viedenský

Marek Viedenský Slovan.jpg

V roce 2009 jej draftovalo San Jose, Marek Viedenský se ale do NHL nikdy nedostal. Působil však ve Finsku, hrál na několika světových šampionátech a loni si připsal čtyři starty v Třinci. Letos devětadvacetiletý centr patřil k pilířům Slovanu, kde už působil i dříve.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 6

Andrej Meszároš

Andrej Meszároš Slovan.jpg

Co se týká jména, rozhodně byl nejznámějším hráčem Slovanu. Andrej Meszároš několik let působil v NHL, kde hrával za Ottawu, Tampu Bay, Philadelphii, Boston a Buffalo. Startoval taky na třech olympijských hrách a v roce 2016 posílil Slovan. V uplynulém ročníku čtyřiatřicetiletý bek posbíral 31 (4+27) bodů.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 6

Michal Sersen

Michal Sersen Slovan.jpg

Zkušený slovenský obránce, který startoval na několika mistrovstvích světa, si za první tým Slovanu zahrál už v sezoně 2002/03. Hrál taky za Jekatěrinburg, pražský Lev či Spartu, několik posledních let je ale zpátky v Bratislavě. V uplynulé sezoně byl čtyřiatřicetiletý Michal Sersen dokonce kapitánem Slovanu.

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 6

Roman Kukumberg

Roman Kukumberg Slovan.jpg

Devětatřicetiletý slovenský útočník a dlouholetý reprezentant hrál ještě loni za Hradec Králové. Po sezoně ale kádr Mountfiieldu po pěti letech opustil a vrátil se do Slovanu, kde už dříve působil. Zkušený útočník, který hrával řadu let i v KHL, si v 43 startech připsal dva kanadské body za gól a nahrávku.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud