Hlavní obsah

Legendární kulturista stále na sobě maká. A taky překvapuje

Pokud máte v sobě určitou vášeň, nevyprchá z vás asi v pozdějším věku. Jedním příkladem za všechny je dvaasedmdesátiletý legendární kulturista a filmový herec Arnold Schwarzenegger. Ten se snaží pozitivně působit i v době celosvětové pandemie. „Zůstaň doma, zůstaň v pohodě. Nemůžeme kontrolovat virus, ale můžeme kontrolovat naši kondici,“ připsal k videu na facebooku, které už má okolo jeden a půl milionu zhlédnutí.

Foto: Sport.cz

Český kulturista Lukáš Osladil, pohár pro vítěze mu předává Arnold Schwarzenegger.

Článek

Sedminásobný vítěz soutěže Mr. Olympia se snaží celý život držet fit, i když s kulturistikou skončil, stále sportuje. V posledním videu předvedl, že k tréninku toho vlastně moc nepotřebujete. Hlavní je, když budete něco dělat. Rakouský rodák navíc také věnoval milion dolarů na zdravotnické pomůcky.

„Nemůžeme úplně kontrolovat virus, ale můžeme mít pod kontrolou svoji formu. Přijel jsem si trochu zacvičit a ukázat vám, že můžete improvizovat. Důležité je něco dělat každý den. Můžete jezdit na kole, dělat kliky, sedy lehy. Nebo si najděte nějaké závaží a makejte," promluvil Schwarzenegger ke svým fanouškům. Jeho speciální jízdu na kole můžete vidět ve druhém videu.

Arnold Schwarzenegger se narodil poblíž Štýrského Hradce v Rakousku. Je jedním z nejúspěšnějších kulturistů historie. Vyhrál nespočet soutěží v kulturistice a silovém trojboji – nejcennější jsou jeho vítězství Mr. Olympia, zde slavil sedmkrát, pětkrát slavil titul šampiona na soutěži Mr. Universe.

Když skončil s kulturistikou, proslavil se jako herec v akčních filmech. Poté se vrhnul i na politiku. V letech 2003 až 2011 zastával úřad guvernéra Kalifornie.

Reklama

Související témata: