Hlavní obsah

Bujnoch a Dragoun míří z Opavy do Svitav

Druhý tým nedohrané sezony basketbalové ligy Opava přišel o dvě opory. Do Svitav zamířil křídelník či rozehrávač Rostislav Dragoun a stejným směrem se vydal i reprezentační pivot Václav Bujnoch. Oběma končila v Opavě smlouva a slezský tým nedokázal nabídce Turů konkurovat. V Opavě končí také Vojtěch Bratčenkov, kterého ale v sezoně výrazně limitovalo vleklé zranění kolena.

Foto: www.bkopava.cz

Opavský pivot Václav Bujnoch míří do Svitav.

Článek

„Po šesti letech v Opavě se těším na změnu a věřím, že se Svitavami budeme bojovat v lize o nejvyšší příčky," uvedl 26letý rodák z Ostravy Bujnoch. „Klub má každým rok vyšší cíle a podmínky v klubu jsou na velmi dobré úrovni," vysvětloval změnu Bujnoch, jenž na konci nedohrané sezony dostal pozvánku do reprezentačního výběru České republiky.

Také 24letý Dragoun začínal s basketbalem v NH Ostrava, odkud se před čtyřmi roky přesunul do Opavy. „Nabídka ze Svitav mě velmi potěšila. Věřím, že tento tým je pro mě skvělou volbou a také dobrou příležitostí k basketbalovému růstu," řekl Dragoun.

Foto: www.bkopava.cz

Fanoušci basketbalistů Opavy.

Podle svitavského trenéra Lukáše Pivody splňují oba hráči nastavenou filozofii svitavských Turů. „Naším záměrem je přivádět hráče, kteří jsou ochotni udělat vše pro maximalizaci svého basketbalového a fyzického potenciálu. Protože pouze s takovou mentalitou budeme schopni naplňovat naše klubové cíle. Od Vaška si slibujeme posílení naší palebné síly, chytrou hru na útočné polovině a větší pohyblivost a variabilitu v obraně. V Rosťovi vidíme neúnavného dříče, který by měl přinést více agresivity a fyzické síly do našeho herního projev na obou stranách hřiště," uvedl Pivoda.

V Opavě se okamžitě začali ohlížet po náhradě. „Jsme v kontaktu s několika hráči. Vše se bude odvíjet od toho, v jaké finanční kondici budeme a zda se zapojíme do evropského poháru," řekl trenér a současně sportovní ředitel BK Opava Petr Czudek. Čtyřnásobný český mistr zároveň hráčům, do doby, než se opět bude moci plnohodnotně trénovat, snížil mzdy o třicet procent.

Reklama

Související témata: