2. dubna 2020 • 19:35

Rozkol v ruském biatlonu. Sportovci žádají rezignaci šéfa, ten ji odmítá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf ruského biatlonu Vladimir Dračev čelí výzvám, aby rezignoval na funkci. Čtyřiadvacet tamních sportovců a trenérů mu v dopise dává za vinu nedodržení slibů, že biatlon vyvede z krize a napraví jeho pošramocenou pověst. Dračev, čtyřnásobný mistr světa, je v čele svazu od května 2018. Mandát mu vyprší příští rok.



Rusko po skandálu se státem řízeným dopingem přišlo v prosinci 2017 o status řádného člena v mezinárodní unii IBU. Je pouze provizorním členem bez hlasovacího a volebního práva. Ruští reprezentanti se nicméně mohou účastnit závodů včetně Světového poháru či mistrovství světa.

Signatáři dopisu proto Dračevovi vyčítají i to, že pod jeho vedením se svazu nepodařilo plné členství obnovit. A že v tamním biatlonu není dobrá atmosféra a problémy se naopak zhoršují. „Nemyslíme si, že si zasloužíte důvěru biatlonové rodiny,“ píše se v dopise, který podle agentury TASS podepsali například olympijští šampioni ze 70. a 80. let Alexandr Tichonov a Anatolij Aljabjev.

Dračev rezignovat odmítl. „Vždycky se najde spousta lidí, kteří se radují z neúspěchu,“ prohlásil. „Měli by raději pomáhat. Když se daří, tak každý tleská, ale když ne, tak se stáhne a řekne, že s tím nemá nic společného,“ dodal.

Rusům se sezona nepovedla a nezaznamenali žádné výrazné úspěchy. Další ránu jim pak zasadila aféra během únorového mistrovství světa v Anterselvě, když italská policie kvůli podezření z dopingu Alexandra Loginova prohledala ruským biatlonistům hotel.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud