Nezodpovědní lidé nedodržují vládní nařízení. Strážníci rozdávali pokuty
Ilustrační foto
Děčín

Děčín - Na kontrolu dodržování vládních nařízení během krizového stavu se prioritně zaměřuje děčínská městská policie. Strážníci zjistili řadu porušení krizových opatření a některé jedince pokutovali na místě. Další případy strážníci zadokumentovali a předali k dořešení správnímu orgánu a v případě závažnějších porušení předali zjištěné případy Policii ČR.

Podle zjištění strážníků krizová opatření nedodržují zejména problémoví jedinci, se kterými strážníci řeší řadu přestupků i za běžné situace. „Je tady určitá skupina obyvatel, která pravidla nedodržuje bez ohledu na situaci. O to vážnější je to v tuto chvíli a v tomto ohledu nehodláme nic tolerovat,“ uvedl ředitel městské policie Marcel Horák. Dodal, že typickým příkladem jsou skupinky školní mládeže, která uzavření škol pochopila jako prázdniny a ignoruje zákaz shromažďování více než dvou lidí a zákaz volného pohybu. „Jejich rodiče nemají sebemenší přehled o tom, co jejich děti dělají a že jsou sice školy uzavřené, ale nejedná se o prázdniny, ale domácí vzdělávání. Už řadu případů jsme zaevidovali a dotyčné čekají vysoké pokuty,“ doplnil ředitel.

Dalším z problémů je nepoužívání roušek. Podle ředitele je většina obyvatel nosí a případné nedostatky strážníci řeší na místě domluvou. „Většinou někdo zapomene a roušku si ihned nasadí. Horší je to s kuřáky, kteří si roušku stáhnou na bradu, zapálí si a jdou vesele po ulici. Efekt ochrany je pak samozřejmě nulový. Není přeci problém se zastavit někde v ústranní a pak si roušku nasadit a pokračovat v chůzi. Chce to jen o něco více ohleduplnosti,“ dodal ředitel.

Zatím k nejzávažnějším prohřeškům, které strážníci zjistili, patřilo provozování restauračních zařízení. Šetření těchto případů převzala Policie ČR. S intenzivními kontrolami dodržování krizových opatření bude městská policie pokračovat po celou dobu trvání nouzového stavu.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru